Lara

l_fakta


Stamtavla

Canovills Lara KORAD
Midimys Mystik
KORAD TJH SEUCH SE BCH
Vickulas Batman
KORAD TJH SE UCH SE BCH
Almdalens Billy
KORAD TJH SE UCH LP
Nemårs Calooah
KORAD SEUCH SE LCH
Cefeus Ufo Mystica
Quilpies Kotte Karuso III
NORDV-99 SE UCH
Cefeus Nyx
KORAD TJH(RH) SEUCH LPII LPIII
SE LCH
Quilpies Kobra v
Kalan Sky Scraper AUCH
Kelpland Oso Tough
AUCH
Kalan Sky High
KORAD TJH SEUCH
Quilpies Kila Iv
Birk
LPI SE BCH
Quilpies Kess Kesella

 

lara
Lara var en efterlängtad hund. Jag hade börjat fått upp intresset ordentligt för hundsport och var mycket aktiv i klubben. Men för det behövdes en hund som hade mycket god mentalitet, en hund jag kunde ta med mig överallt och en hund som ville träna och tävla. Jag var inne på Australian Shepherd väldigt mycket samt en ny tollare. Men allt gick åt fel håll. Antingen vart det för få tikar i kullen, eller missförstånd med uppfödaren. Men så en dag kom en kompis till mig och sa, ”du ska inte kolla på Kelpie, de är häftiga hundar”. Visst tänkte jag och började kolla runt. Inte var det någon vacker ras kunde jag påstå första gången jag såg bilder på rasen. Jag visste vad för sort jag ville ha, men hur skulle jag hitta just DEN?! Då kom min kompis igen, men denna gång med en länk till en uppfödare (Canovills i Blekinge) hon tyckte hade mycket bra hundar. Stabila med god mentalitet. Jag såg att de redan hade parat tiken och hon hade inte långt kvar innan valparna skulle komma. Men ett mail fick jag iväg och ganska snabbt ett svar. Ringde till Jenniefer som är uppfödaren för Canovills och vi pratade länge länge första samtalet. Det kändes så rätt! Nu höll jag alla tummar jag hade för att det skulle bli tillräckligt många valpar, hade blivit varnad att hon hade väldigt många i kö. Den 14 mars föddes 2 tikar och 1 hane. Hanen dog tyvärr inom ett dygn så det betydde att 2 tikar fanns.
Skulle en kunna bli min? Jag hade så många som var innan mig i kö. Men så får jag ett mail från Jeffa att en tik är menad till mig. =)

Jag tror jag aldrig varit så lycklig. På den resan är det. När de var 6 veckor flög jag ner och hälsade på de två monsterna. Ursöta som valpar alltid är och 2 veckor senare for jag och pappa ner för att hämta men Canovills Lara.

Lara är mitt hjärta, mitt liv, mitt allt. Tycker så otroligt mycket om den hunden som har ALLT jag någonsin önskat!