Agilityträning

Idag träffade vi Emelie och Anki på KBK för lite agilityträning. Eftersom jag legat sjuk ett antal veckor, har jag tyvärr missat 2 stycken Malinkurser. Så här skulle jag få min genomgång av de senaste övningarna.

Vi började med lite slalom 2×2 där vi just nu ligger i stadiet med två portar som är en bit ifrån varnadra men vinklade i kl 14 o 20.
Dee verkade som om hon svävade på rosa moln o hoppade på hit o dit, studsade lite här o snurrade lite där. Inte helt med i koncentrationen alltså, så vi tog bort en port och testade bara att köra så. Vi fick till några lyckade och satte till den andra igen. Hon fortsatte som en nykär tonåring och ville mest av allt ha sin ursöta nya leksak en badgroda som man har i badkaret ;)

Vi fick till några få lyckade, men behöver helt klart mängd träning på det där om vi ska komma någonstans. Man undrar ju också om hon hade fått i sig något lyckopiller eller så sötungen. För sådär okoncentrerad har ja inte sett henne alls! Hihi

Efter slalomskolan så satte Emelie upp en box med övningar som vi fått från Malin. Det var inga som helst problem för Dee som är otroligt lättsvängd. Kändes skoj! Något vi fått i läxa, eller ja Dee fått i läxa av Malin är att ”hångla” hinder. Alltså få upp ett otroligt hindersug, så vi avslutade med det. Ett enkelt hinder stående och sedan vänta ut henne. Det tog inte lång tid innan hon kom på vad som var uppgiften och hoppade hejvilt både fram och tillbaka.

Roligt och vara igång känner jag! Nu måste jag lägga upp en plan så vi är klara för tävlingsbanorna i sommar. Den 4 maj är det magiska datumet när lillräkan blir 18 månader =)

Categories: agility, Dee

7 comments

 • Jennica

  Skoj att höra om er agilityträning och att det går frammåt så fort :)
  Härligt med en hund som svänger bra!

  Har själv prövat 2×2 metoden på slalom men lyckades inte. Nitro förstod inte konceptet och det tog stopp så fort jag försökte vinkla in de två portarna. Det var precis som att han inte förstod vart han skulle emellan utan bara sprang och sprang.En port kunde han från alla vinklar och om de två portarna stod en bit ifrån varandra. Men inte sen.

  Tror jag la ner för mycket tid på att försöka få honom att förstå alla vinklar på en port och att när man har två portar att man vinklar in dem fort så det börjar likna ett riktigt slalom efter bara några pass. Hundarna verkar fastna i att bara köra rakt fram. har stött på ett flertal med samma problem.

  Har dock en kompis som har lyckats fantastiskt bra med metoden, men det är en träningskpmpis utan tålamod som fortsätter framåt så fort hunden klarat det lite grann. Tror att det behövs om man ska lyckats.

  La ner försöken efter ca 3-4 månader och prövade koppelslaom och efter bara några försök så sa Nitro ”aha, varför sa du inte det?”. Kunde koppla loss honom på 4 portar i slalom efter bara 2 pass. Och poletten verkade trilla ner. Men jag fick även med mig all ingångsträning från 2×2 och han sätter nästan alltid ingången och söker den aktivt nu, vilket han inte gjorde alls med 2×2. Nu efter en måndandsträning så tar han 6 pinnar utan problem :)

  Lycka till med slalomträningen och tänk på att ibland måste vägen bli lite krokig innan man lyckas :)

 • Anna

  Jag upplever att 2×2-metoden kräver en rätt självgående hund.

  Är du helt hundra på att det är rätt metod för Dee, som ju har en del osäkerhet och knepigheter i träningssituationer av typen ”Det är för svårt, nu lägger jag av” med i bagaget? Personligen skulle jag välja en så ”lätt” metod som möjligt på en sådan hund. Och med lätt menar jag en metod där det inte ställs så höga krav på hennes initiativ och eget tänk. Utan där det blir plättlätt från början.

  Hoppas det går framåt, oavsett metod! :-) Ni kan väl komma och vara med på vår Vårcup? Blåbärsklassen? :-D

 • Theresé

  Jag har aldrig märkt att hon väljer att ”gå ner sig” i den metoden. Utan hon är sprallig och glad o testar gärna. Hon har varit riktigt duktig faktiskt. Men eftersom det blivit glapp i träningen, alltså ví underhöll det inte tillräckligt pga att jag blev sjuk, så har hon tappat lite bara. Men känner jag att hon inte klarar det, ja men självklart byter jag metod. Men jag tycker hon funkar bra på denna =)

  Jag funderar ännu Anna på din blåbärsklass ;)