IKEA träning

Tack för alla fina ord om bilderna. För en gångs skull är jag nöjd med hur jag ser ut på bilderna. Hundarna blir ju alltid bra =)

Ikväll åkte jag med Emelie och Rosemarie till IKEA parkeringen (som har tak) i uppsala för att träna lite med hundarna.
Jag har ju egentligen satt ett lydnadsträningsförbud på Dee eftersom hon inte riktigt fixar den koncentrationen.
Men det kliade så dant i fingrarna och hon var ruskigt på. Kampade som en liten iller och sket fullständigt i alla bilar, röster, ljud o skrammel som var runt omkring oss.

Så jag och Dee lekte lite med kampen, körde ”gå runt” som vi fått göra på agilityträningen för Malin. IKEA hade jätte bra betongstolpar som passade perfekt för övningen. Och det gör hon ju jätte bra.
Vi fortsatte sedan med lite slalom mellan benen, snurra, fortsätter våran inlärning på spinn (snurra åt andra hållet) och sen kunde jag inte hålla mig. Det var lite fotposition som vi bara gjort jätte lite. Vi kör på det jag lärde mig från Monikakursen. Hon sitter vid min sida, jag säger ”FOT” hon blickar mot mig och jag kommer vid olika tidpunkter in med ett ”BRA” sedan efter varierad tid får hon Fri signal och kan ta sig godbid jag leverar bakifrån. Perfekt liten övning, som är enormt tydlig och exakt. Jag testade gå något steg fram och hon hände på jätte bra. KUL! =)

Vi körde en tävlingsmässig inkallning som var första gången jag gjort det med henne. Jag vill använda ett ”HIT” på tävling som inkallning och första gången hon hörde mig säga det var det som hon sa ”What?” =)
Men nu kom hon glatt och jag hjälpte henne med ingången.

Sedan för att fortsätta ha roligt balanserade vi på lite olika saker som fanns där. Hon fick åka lite paketvagn, en sådan där platt en som hon satt på. Samt gå i gallertrappor.

Bra miljöträning! Nu ligger hon helt avslagen i sovrummet och är nog väldigt nöjd.

Det jag mest är glad över att hon hela tiden var på och kampade glatt, gav aldrig upp och det fanns inte en tendens att hon skulle gå därifrån. Vi tränade faktiskt väldigt mycket och hade väldigt få pauser. LYCKLIG Theresé! = )

Categories: Dee, Lydnad, Träning

4 comments