”fylletävling”

Det är inte riktigt som det låter, utan det handlar om att fylla de nya sandsäckarna som vi har köpt in för tunnlarna som skulle fyllas med sand. För att locka folk att komma hade vi en liten agilitytävling samtidigt där det var tre klasser. Öppenklass, klass 1 och Novisklass för de som är minst 12 månader.

Sandsäckarna fylldes på mindre än 15 minuter, så då kunde vi koncentrera oss på tävlingen och när allt var klart så smaskade vi i oss mumsiga semlor. MUMS! =)

I startlistorna för Novisklassen såg jag igår mitt och Dee´s namn och jag vet vem boven är som anmälde oss…
Så faktiskt, trots att jag och Dee inte tränat så pass mycket och max gjort 6 hinder efter varandra samt någon tunnel hit eller dit så valde jag att starta. Vad kunde hända liksom? Den största utmaninen är att dra mig själv ut på plan, tur att jag har massa folk omkring mig som släpar mig dit =)

Så hur gick det då? Nja jo, näe eller det gick ju bra faktiskt. Visst vi missade ett hinder här eller där, men herregud hur mkt har vi gjort tidigare? Hon är 14 månader och jag totalt nybörjare egentligen. Men andra loppet gick bra mycket bättre, så det tar sig verkligen. Hon blir säkrare om jag blir säkrare. Eva sa lite fyndiga tips ”ett hinder i taget”, varför tänkte inte jag så fiffigt? ;)

Jätte skoj var det i allafall och jag är helt säker på att det kommer bli jätte bra det här. Hon är häftig min lilla tös!
Hon var på, pigg o glad och gick inte ner sig alls trots att det var folk o hundar som tittade på. Kampade glatt och var precis sådär bra som jag vet att hon kan!

Nu ska vi ta tag i lite träning och så kanske debuterar vi på riktigt när hon nått 18 månaders ålder. =)

Categories: agility, Dee

5 comments

  • Eva

    Hihi.visst var det skoj! Du gjorde det så himla bra. Ingen affär av att hon missade nåt hinder. Full koncentration på att kuta o ha kul, well done! Vi är 100% idag, du å jag ;) Fast mina hundar är typ dubbelt så gamla (för å inte tala om mig) och ändå samma resultat. Det kommer bli många disk innan nollorna sitter. Så länge man känner att det går framåt så är det bara så jäkla häftigt! i sommar då jävlar!!!! Ellerhur!!

  • maria d.

    Men wow så kul!!!! Jag säger som föregående skrivare…huvudsaken är att man har kul! Åh, va kul att få tävla tillsammans med er i sommar!!!