Hur var det nu?

Man brukar väl alltid säga ”jag får se vad hunden tycker är roligast, så satsar vi på det”…

Det är ett uttryck jag verkligen måste ta fasta på. För här sitter jag nu med en liten dam som inte är så jäkla taggad för lydnadsträningen (som förövrigt jag diggar hårt) o små fix o trixlir inomhus. Utan här ska det gå undan, springa är livet och i vilken sport kan man få springa? Jo Agility såklart! Det som jag egentligen inte riktigt kommit in i. Har tävlat 3 gånger, alla de gångerna i år!! Men varit funktionär i 7 år! Jag tokälskar agility, men att tävla eller att själv vara den som tränar det hela skrämmer mig lite faktiskt. Varför? Vet faktiskt inte riktigt, kanske för att jag ”varit med” så mkt, så jag har lite höga krav på mig själv. Det är ju liksom inte så att jag tränat aktivt Agility i 7 år…

Därför tror jag att Dee är den hund som nu försöker få mig att fatta att jag måste ta mig ut på banorna. Hon har inte riktigt gett mig något annat val, utan det är som att hon säger ”Träna Agility, eller träna inte hund alls, för något annat tänker inte jag ställa upp på”. =)

Vad säger man? ”Ja chefen, jag lovar! Vi ska träna Agility om det är vad du önskar”

Så idag åkte vi till klubben och  jag och Emelie fram lite hinder o en tunnel på parkeringen och Dee gick som tåget. Helt galen och sjukt duktig…

Jag får väl tänka om lite angående lydnaden tror jag….. =)

Categories: agility, Dee, Träning

7 comments

 • Eva

  Skitskoj Tess!!! Du ska se att lydnaden kommer lossna när hon blivit trygg i träningssituationen!
  Fart fart fart :mrgreen:

 • Matilda

  Klart lilla Dee vill springa agilty;) Men såklart tråkigt med lydnaden men det kommer säkert att komma med tiden. Hon har många år på sig :)

 • maria d.

  Jättetråkigt med Lara – låter precis som Karins problem med Troll. Hoppas det ordnar upp sig!

  Men såååå kul med agilityträningen! Dee har sååå rätt, klok hund det där! Det är ju så bra att träna flera discipliner för då kan man ju varva när man lessnar på det ena är det bara att plocka fram det andra! Jag tycker att det funkar jättebra att kombinera lydnad och agility. Jag tror också att agilityträningen kan ge det samarbete och kontakt du vill ha i lydnaden! Lycka till – säg till om du vill ha hjälp eller träningssällskap!!!

 • Karin MD

  Ser fram emot att se dig och Dee i agility, det kommer att bli så bra! Du skall vara lycklig som har en hund att träna agility med. :-)

 • Pernilla

  Juno var också sådär, svår att få att fokusera och bara stängde ner. Då tog jag bort alla krav och bara hade kul ett tag. Det funkade för oss och nu ställer hon upp på att träna vad som helst :-) Fast agility är fortfarande roligast i hennes värld vilket kanske inte så konstigt med tanke på hur självbelönande det är!