Återbesök Lara

Var hos Kjerstin på Ultuna med Lara idag för återbesök.
Vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta. Smärtan hon visade i ena tåleden i fram förra gången var helt borta nu. Istället markerade hon ganska ordentligt i hasleden, vä bak. Ryggen ömmade hon fortfarande i, men nu hade smärtan traskat framåt lite. Man kan helt enkelt säga att smärtan verkar vandra runt på olika ställen, men ryggen brukar vara den bestående punkten. Både jag och Kjerstin tyckte att lite komiskt är det, men såklart jätte tråkigt. Men va sjutton är det som är grundproblemet och hur får man bot på det hela? Något varken hon eller jag hade något direkt supersvar på.

Det ser ut som en ledsjukdom och jag ska fortsätta ha Lara i koppel. Göra balans/stadgeövningar och sedan ska vi testa vattentrasken.

Vi pratade även om det att man ser ju inte mkt på henne när hon bara är. Hon är pigg och glad, hoppar på folk o ja är galen kan man lätt säga. MEN! Det som hon tycker att jag är duktig på är att verkligen ta märke på dessa små tecken som hon visar. Hon är ju en levnadsglad hund och ingen (ursäkta) Schäfer, som kan skrika för minsta lilla.

Jag råkade som exempel ta ner medicinen lite för snabbt och det resulterade i att jag såg att hon INTE hoppade på Emelie när hon kom. Något som aldrig hänt tidigare. Ibland vill hon inte hoppa in i bilen och kan även försöka kravla sig upp i soffan, där hon vanligen kastar sig upp. Det är exempel på småsaker som man egentligen inte tänker på, men som jag behöver vara vaksam på för att verkligen se hur mår min lilla prinsessa..

På torsdag fortsätter andra omgången i vattentrasken och sen håller vi kvar våra tummar för att jag någon gång ska kunna få träna henne ”som vanligt” igen. En lydnadstrea skulle ju sitta skoj någon gång =)

Ett positivt besked trots julgodiset och ja Laras inbrott i diverse mat som inte är hennes, har hon gått ner nästan 1 kg sedan 4a veckor tillbaka. Nu är vi nere på 18.8kg =)

Categories: Lara