terapihund 2

På söndagen var det mer praktiskt med hund som gällde. Jätte kul tycker jag som bara längtat efter att få träna Lara.
Vi fick övningar såsom visa två fingrar så skulle det bli en form av target som vi kan använda för att förflytta hundarna lite smidigt sådär. Lara fattade vinken fort men i bakläxa fick jag att lära henne hur man tar godis fint. Hur ska det gå egentligen??!! Blir ett projekt för sig =)

Vi fick också testa på att klä på hundarna en t-tröja som kan användas som en aktivitet under ett terapibesök. Att de då ska ta av hunden t-tröjan. Lara fick såklart en t-tröja som det stod Rottweilerklubben på. Tycker det passar alldeles utmärkt.

Annars var det kramar som stod på schemat och närgång i huvudtaget. Vi avslutade söndagen med en föreläsning om massage för våra fyrfotade vänner. En mkt trevlig helg och nu har vi lite att träna vidare på.

Categories: Lara, Träning

3 comments

 • Thereze

  Utbildningen verkar jätterolig! Jag var inne på det spåret för flera år sedan, att man skulle använda hundar i sjukvården samt i skola. Roligt att det fungerar så bra!! :) Hur fick du den idén? Och hur hålls utbildningen?

 • Therese

  Jag har alltid tyckt det vore jätte roligt. Samt att hundarna är ju ofta hos mammas boende där man ser vilken påverkan de har.
  Sen om Lara inte kommer få göra någonting annat för att det är för mkt fart o sånt som krävs. Så passar detta henne perfekt, här behöver hon bara vara lugn o tycka om människor. =) Utbildningen är ungefär 1 gång varje helg har vi träff där vi tränar praktiskt och får mkt teoretiskt. Annars är det massvis med böcker vi ska läsa och referera samt träna på hemma. Så de finns en del att göra.

 • jenniefer

  Visst är det fantastiskt roligt att träna hundar i detta syfte!! Minns när jag utbildade rehabhundar på Hundskolan, var nog det bästa jobbet jag haft :) Forts lycka till kram