Kurser hit och dit

Dagarna bara rinner i väg och det känns som om jag inte riktigt hänger med.

I alla fall har det hänt en hel del.

Jag och hundarna har flyttat till Knivsta, en 2a på markplan som är jätte mysig. Ännu har jag inte fått till alla möbler o sådant, men det kommer med tiden. Måste planera lite så det blir snyggt liksom =)
Men både jag och hundarna trivs bra. Jag tror hundarna trivs i alla fall, inga klagomål än så länge. Dee hade det lite tufft i början att förstså att det gick att rasta sig här ute också i koppel och inte bara på baksidan av mammas hus. Men det tog inte så lång tid som jag skulle tro, så nu rastar de sig jädrans snabbt när vi kommer ut. Så skönt! =)

Förra helgen började för mig redan på fredagkvällen den 15e med att lyssna på en föreläsning och prata om våra hundar för Monica Henriksson, Rapports Kennel.
Under helgen sedan körde vi praktiskt med våra hundar och fick massvis med tips och hjälp med det man upplevde som problem eller svårt. Även att lyssna på vad Monika sa till de andra var otroligt intressant.
Jag gick med Dee och efter den där helgen var det som att allt föll på plats i min skalle. Jag fick verkligen beskrivet vad för hund det är jag har i kopplet och hur jag ska arbeta för att på bästa sätt ta hand om den underbara hund jag har i träningen. Monika var grym på att analysera både förare och hund. Och att höra det Monika sa till mig om att jag måste vara tydlig och tänka på att Dee är en helt annan individ från Lara, har helt olika mentalitet och beteende i träning. Det var något jag egentligen visste, men behövde få någon att säga det till mig tydligt så att JAG förstod. Nu känner jag mig både starkare och har mer kunskap för fortsatt träning framöver. Toppen skoj var det och Dee skötte sig strålande. Måste ha ätit ett lyckopiller eller nått, för det var nära till piruetter i luften =)

Sedan i torsdags var jag iväg med Lara till stockholm och Hundens hus för att gå på Hundterapi utbildningen. Jätte spännande och roligt. Lara skötte sig som alltid strålande. Men jag funderade lite på kunskapsnivån av de som satt där och tänkte utbilda sina hundar. Antingen var de bara blyga och inte vågade säga något eller så kanske jag pratade för mycket? I alla fall frågade de frågor om hur man belönar en hund och hur man leker med sin hund och det tycker väl jag att man redan bör veta när man börjar den utbildningen? Men kanske inte. Lärorikt blir det ändå när diskussioner kommer upp, så jag klagar inte.

Annars fortsätter Dee på agilitygrundförberedande kursen med Malin. Otroligt roligt varje gång och nu ännu roligare när vi fått börja köra lite ”på riktigt”. Tunnel och bordet har varit de hinder hundarna fått testat nu.

Categories: agility, Dee, Lara, Lydnad, Träning

1 comment

  • Anna & Juni

    Kul med en massa lärorika kurser!!! Bordet i agility – shit – det har jag aldrig tränat med Juni. Skulle vara körd om det dök upp på ngn tävling ;)