Knivsta Agility 15-16 maj 2010

Då är denna grymt roliga helg avklarad som är varje år på Knivsta BK. Det är ju såklart Agilitytävlingarna jag talar om.

Jag har varit funktionär och det har varit fullt upp från 7-8 på morgon till 19-20 på kvällarna. Men vad gör man inte för att se några av sveriges bästa ekipage tävla i den asgrymma sporten Agility?!!

Hundarna har hängt med såklart och i fredags träffade vi på Dee´s syster Flicka. Sjukt lika de är alltså! =) Den som kan skilja på dem när man endast ser rumporna, den ska få medalj! ;)

Under lördagen fick vi strålande solsken och värmen var som en riktig sommardag.. Tyvärr ska jag låta gnällig, men gaah va varmt de blev när man satt i seketariatet (tält), då var det inte lika roligt. Huvudvärken var ett faktum! =/ Hundarna vågade jag inte ha i bilen då det kändes som att där kunde det bli riktigt varmt. Istället öppnade jag upp Knivsta Ungdomar´s klubbstuga, stängde dörren in till ”stora” rummet och hade komposgaller mot ytterdörren. Så där fick de ligga i hallen, hade bur och en dyna så de hade nått o ligga på. Perfekt! Gick förbi några gånger och de hade total däckat där! Duktiga hundar =)

Söndagen sedan lekte vi av oss lite med broder Wick =) Stilig herre det där måste jag säga.
Sedan vart det av att ligga i bilen under näsan hela dagen, det var mulet och blåste en del så det vart inte så varmt som tur var. Dock sken solen mer mot eftermiddagen, men de klarade sig bra. Skönt att ha hundar som kan ligga tyst i bil!  Självklart fick de komma ut flera gånger  o kissa samt springa av lite på åkern.
Tog ut Dee under ett tillfälle när jag inte hade någon funktionärspost och vi satte oss på en bänk och ja, hon skulle bara infinna sig i lugn o ro. Gick ju hur bra som helst! Sedan tränade vi lite småsaker och hon hade full fokus mot mig. Toppen!

451

455

Under em sedan tog jag ut dem bägge två och satte mig brevid banan för att fota lite. Bad bägge hundarna lägga sig ner och de låg så fint o lugnt brevid mig när vi satt vid banan. Helt fantastikt! Så stolt över lilla svartvit! Lara visste jag ju redan skulle klara det där galant. Dee brydde sig inte heller det minsta om de andra hundarna som sprang på banan och som gick runtomkring henne. Så jäkla skönt!!!

540

Så efter en lång helg full med aktiviteter så är vi alla tre väldigt nöjda här hemma. Tror faktiskt jag är bra mycket tröttare än hundarna ;) Men sova gott kommer vi alla att göra!

Tack alla Knivsta BK:are och alla andra för en underbar helg. Så kul att vara bland er alla! =) (som mina vänner säger: Ni är min andra familj =) )

Categories: agility, Dee, Lara, Tävling

5 comments

 • Thereze

  Låter som en toppen helg! :) Men du tävlade inget själv, varför? Visst blir hundgänget som ens extra familj, man är ju jämt och tränar :D Kul att ni har sån bra sammanhållning!

  KRAM

 • Eva

  haha om du tycker det är så här roligt att vara med som funktionär …. VÄNTA bara till du är med själv, då…. :D

 • maria d.

  Vilka duktiga hundar du har Therese – jag är imponerad!!
  Tack själv för den här helgen -det är så lätt att jobba med dig och du har sån koll på allt. Du och alla andra HU tjejer är guld värda!! TACK! Och du…nästa år är vi med och tävlar eller hur????? :-)