Uppflyttad!!!

Vi åkte imorse 0620!!! hemmifrån för att vara på Bro Håbo BK i tid för samlingen som var kl 0700. Det var nämligen dax för mig och Lara att debutera i apellspåret! För mig personligen en debut inom brukset.

Fick startnr 6 och med det hamnade vi precis i första omgången spår och fick åka på direkten ut till spårområdet.
En härlig gräsäng, där det fanns både hästskit, fågelskit och gäss ;) Jag hade då sista spåret som låg längst ut, små blött i gräset och det kändes riktigt bra när jag trampade ut där själv med mina pinnar i handen för att lägga ner dem på kommando.

Sedan kom denna väntan, 45 minuter skulle gå innan vi kunde ta våra taggade hundar ur bilen och knata ner till ängen och se om vi skulle lyxas eller inte. Jag hade ju som sagt endast spårat ca 2 gånger denna vår! =)
Min tur och jag tog Lara i koppel ner med selen och linan ihoprullad i handen. Kände redan där hur taggad hon var, drog mig ner mot ängen och satte redan näsan i backen trots att vi inte ens var vid vårt spår.
Selen på och sedan efter startsignal traskade vi på. En jädrans fart vart det på Lara och näsan i backen hittade hon snabbt första apporten. Apporterade den snabbt tillbaka till mig och för att undvika tugg sade jag ”Tack Tack Tack” väldigt snabbt till henne ;) Vi gick vidare och det kändes stabilt. Jag såg i gräset vart jag hade gått och märkte när det kom lite vind att Lara for ut och svajade lite. Men på´t igen och vi kom runt  riktigt snabbt med alla pinnar in!

Sedan denna eviga väntan igen…..
… innan budföring och platsliggning.

Budföringen kändes stabil, var helt säker på att det skulle vi fixa galant. Men tji fick jag när hon istället tog det som ett sökkommando och började springa runt domarna samt virra omkring runt hindret o diverse som låg där. Innan hon kom på sig och for tillbaka till mig så jag kunde skicka om. Då gick det fint!
Platsliggningen, inga problem alls! =)

Sen vänta igen.. domarna skulle ha lunch =)

Lydnadsbiten då? Eftersom vi nollade budföringen så kände jag nästan att nu var det kört, vi hade inget direkt framförgående heller och med två nollor kändes det inte som om vi skulle fixa detta.
In på plan då med en sjukt taggad Lara. Linförigheten gick hon o morrade sig igen, nästan hela tiden måste jag säga! Helt galet, inget argt morr om det är vad ni tror, utan ett kampmorr och liksom ”mooorrråååh komm igenn nu”.

Så gick resterande av lydnadsmomenten till också kan man nästan säga. Det var ena ljudet efter andra. Vid inkallningen kastade hon sig in i fotposition med ett skall!! Morrade vid gripande av apportbock. Hm ja helt enkelt en Lara som var lite väl het på gröten idag.
Tyvärr nollade vi läggande under gång, fråga mig inte varför! Samt hoppet som vi endast fick en 5a på, då fröken Lara inte tyckte man skulle sitta på andra sidan för länge och valde att hoppa tillbaka till mig lite snabbare än vad som var tänkt =)

Är både sjukt nöjd över att vi höll oss på rätt sida av marginalen, men också lite missnöjd över att vi tappade så mkt poäng på moment jag vet att hon kan! Men vi får väl lägga ner lite mer träning, och fokus på att hålla sig inom ramarna på fröken hetgröt ;)

Lydnadspoängen:

Linförighet: 7/7 – (Tränger, växlar position/ tränger i vänstersväng, låter, slarviga sättanden)
Framförgående: 5/6,5 – (vinglar o far – OK/ går ej rakt, dubbel (flera) kommandon)
Platsläggande: 0/0 - (la sig ej)
Inkallande: 9/7 - (Knuff vid avslut/Skall)
Apportering: 9/8 – (Knuff vid avslut/ tugg, slarvigt tagande)
Hopp ö hinder: 5/5 – (Islag/islag, hoppar tillbaka utan kommando)
Platsliggande: 10/10

Summa lydnad: 162/157.  Medelpoäng: 159,50

Specialmoment:
Budföring: 0/0 – ( /återvänder till föraren, springer sen)
Spårning: 9/9,5 – (Stipp tillbaka gång/ )

Summa special: 63/66,5. Medelpoäng: 64,75

SUMMA TOTALT: 224,25 poäng och UPPFLYTTAD!!

Categories: Lara, Tävling

12 comments