JAG klarade det!!!

Jag klarade att starta på en agilitytävling utan att springa därifrån!! Lara klarar det ju galant, vilken situation hon än är i.. Och dagens hemliga debut (som inte många visste om) var helt meningen att bara fokusera på mig själv. Det var MIN dag och Lara var min bästa vän som höll mig i handen och stöttade..

Med andra ord. Idag tog jag och Emelie med Jossan bilen ända bort till Linköping där de hade en inoff tävling. Varför så långt kanske många undrar? Fanns ju klass 1 i kista! ;)
Jag valde den tävlingen i Linköping just för att det gick en klass 1 i Kista. Visste att många jag känner skulle vara där och jag ville ha så lite press på mig själv som möjligt. I Linköping var något ansikte bekant, men ingen jag kände sådär. Kändes kanon! Vi var ganska få som startade och det gjorde det hela mycket bättre.

Började med Agilityklassen där jag vet att vi inte har tränat några balanshinder dvs kontaktfält alls egentligen, Gungan har hon väl sprungit en gång men inte i en hel bana. Slalomet har vi, om Lara är på min vänstra sida (typ fotposition). Utan något komando och om jag går i vanlig takt gör hon det, men hon har inget självständigt o inte heller om hon går på höger sida..
Så i Agilityklassen diskade vi oss pga att jag vart så paff när hon flög av gungan och efter var en tunnel, jag fick liksom inte riktigt fokus o vi virrade lite innan vi hittade rätt tunnelingång. Sedan trängde jag henne lite för mkt vid ett hopphinder som resulterade i ännu en vägran. 3 vägran = disk, men jag var super nöjd. Hon läste mina väger jäkligt fint o drog ut mot hinder som jag inte alls räknat med.

Hoppklassen var det ENDAST slalomet jag var orolig för. Tur var det vänsterslalom och ja som jag skrev ovan så ”funkar” det. =)
Hon tjuvstartade nästan i starten och kom med en hejdundrandes fart. Jag tappade henne men hon lyssnade helt underbart på kommandon och läste handlingen grymt så jag hann liksom springa ikapp med andan i halsen. Tappade lite efter slalomet (tappade banan lite =) ) men det gick ju strålande och i mål kom vi med 10 fel. Det räckte till en 3e plats.

Jag kände mig super nöjd med Lara men också med mig själv. Jag var lugn, fokuserad, inte direkt nervös och bara hade sjukt ROLIGT!!

Filmer finns, men på emelies kamera..

SÅ där var debuten avklarad! Var ju inte så svårt faktiskt. Nu ska vi träna på KF o Slalom sen kommer det kännas fulländat o vi kan satsa ordentligt..

Dee var såklart med och hon skötte sig riktigt bra. Vi har haft lite strul med andra hundar, men hon sa inte ett ljud. Var lugn, tyst i både bil och bur,  kunde kampa på annan plats och vi tränade på med skvallerträningen som verkligen ger resultat snabbt.  SKÖNT!!

(lite virrigt blogginlägg, men orkar inte läsa igenom, är helt slut i huvudet)

Categories: agility, Dee, Lara, Tävling

8 comments