Instruktörsutbildning

Dagen har tillbringats på Knivsta BK för den sista ”inlärningstillfället” i min instruktörsutbildning. Nu har vi nämligen bara 2 gånger kvar och bägge är examinationsdagar då vi ska redovisa våra projekt (en hund och förare som vi tränat 8a gånger med) och då hoppas vi blir godkända :D

Denna gång hade vi Lena Sundqvist och Stina ? som ledare och vi fick under dagens övningar arbeta med våra hundar.

Blev uppdelade i 3 grupper där varje grupp var 3-4 st och fick ett moment. De momenten var Ligg – liggstanna, inkallning och gå fint vid sidan. Sedan var det dax för varje grupp att leka instuktörer och de andra två grupperna fick leka elever.. Så jäkla roligt för alla går verkligen bra in i rollen som kurare och ställer riktiga kluriga o knasiga frågor. Precis sånna frågor som vi kommer få uppleva som instruktörer. Det är en liten utmaning att vara instruktör åt dessa ”låtsas kursare” som vi vet kan otroligt mycket om just hund och inlärning, men jag lovar att vi har så roligt och det är väldigt nyttigt.

Dee fick faktiskt agera kurshund när det var dax för inkallning och hon skötte sig grymt bra. Lyssnade fint på  ”Kom” och ssprang snabbast möjligt till mig =) började en övning i koppel då jag skulle få henne att intressera sig för annat så hon alltså inte tittade på mig och sen passa på att ropa. Men hon är ju så söt, för hon lär sig satans snabbt o snappade upp att det var jag som hade hennes godis (lunchmaten) samt kampleksaken, så att försöka få henne att gå ifrån mig var ju de största problemet till slut ;)

Sedan körde vi en annan övning där instruktören tog Dee i halsbandet och jag gick iväg för att sedan ropa ”Dee kom”. Strålande gick även det! Vilken valp jag har :D

Lara fick agera kurshund under momentet gå vid sidan som jag verkligen behöver få till. Nu pratar vi alltså inte om ett fotgående för där är hon grym, utan när jag säger ett visst kommando (som tidigare varit här, men har nu bytt till nära), så vill jag att hon inom en halv meter – meters radie runt mig, helst inte bakom, men ska kunna gå där avslappnat och inte titta på mig hela tiden.

Ett otroligt bra kommando måste jag påpeka och det ska jag verkligen ta tag i nu, i övrigt ta tag i Laras hela allmänlydnad för jag märker att vi tappat lite =) Blir lätt så om man inte underhåller.

Så nu är vi enormt träningstaggade och inspirerade att utveckla oss till att bli grymma på allmänlydnad ;)
Vi får väl se om jag lyckas!

Categories: Dee, Lara

2 comments

  • Thereze

    Vilka duktiga hundar! :0) Roligt det låter med utbildning! Jag har faktiskt varit och kikat på en träningsgrupp i lydnad två gånger.. funderar på att vara med tillsammans med Kate. Vi kanske inte satsar helhjärtat på det eftersom agility och vallningen tar tid. Men det är kul att lära sig nya saker och jag har inte sysslat med lydnad tidigare mer än att Chicko kan en del moment för skojs skull. KRAM

  • Maria Dyverfeldt

    Kul med utbildning Therese! Du är duktig! Och vilken duktig Dee du har, jättekul!