2010 för med sig goda saker!

2010 för med sig goda saker!

Är det kanske bara jag som inte tagit mig tid att skriva om den lilla svart-vita? Då tänkte jag göra det nu..

Inte många som vet och jag tror flera kommer bli lite små chockade när jag meddelar att i början på nästa år kommer en liten 4 foting in här i huset igen. Denna gång blir det en ”riktig” hund Inget litet trasselsudd alltså, räcker med Ellie Mae =)

En lite Border Collie flicka ska få växa upp och bli en härlig träning- o tävlingskompis här hemma.
Denna lilla är efter en tik jag alltid gillat skarpt, Anna Müllers Flaxa och hanen är Mosses Sam. Valparna föds upp hos Eva Karlsson i Seglinge. Jag har redan min lilla favorit och sitter som klistrad på både Evas o Annas hemsidor för att se om de uppdaterar bloggarna med fler bilder, filmer och texter.

Flera kanske börjar undra, varför ska hon ha en BC och när Lara fortfarande är så ung?
Jag har noga tänkt igenom tanken och en BC är något jag alltid velat testa på. Vallning tycker jag verkar sjukt roligt och intressant och vill bara lära mig massor inom det.. Jag är lite av en flerhundsmänniska och vet att ha 2 hundar för träning o tävling kommer inte vara några problem för mig. Jag har specieltl kännt det när Lara varit som värst skendräktig och det går inte att göra någonting då, när hon blev dålig osv. Då står jag där och har ingen att träna. Att träna hund är mitt liv. Hade gärna tänkt mig en till kelpie, men det finns tyvärr ingen som faller mig i smaken. Lara har satt upp ribban högt och det gör det mycket svårare att försöka hitta någon som slår det. Jag har också både nära till Anna Müller som är tikägaren och Eva Karlsson som är uppfödaren. Det känns tryggt!

Sen att Lara fortfarande är ung, det vet jag om. Hon blir 3 nu i mars. Men jag vet att jag har en jätte bra grund på henne, en bra almännlydnad och med det kommer jag långt. Självklart kommer jag fortsätta träna o tävla henne. Absolut! Hon är mitt lilla hjärta och kan bli grym på tävlingsplan. Tyvärr har vi inte kommit jätte långt men detta mkt pga hennes skendräktighet. Lara och jag har stora mål som vi siktar mot =)

Den andra helt underbara nyheten är att om ca ett år, oktober 2010, så kommer jag äntligen få flytta! Har beställt enBoKlok lägenhet i Alsike- Knivsta. Jag som inte är någon riktig lägenhetsmänniska utan mer husmänniska tycker detta kommer bli perfekt. Alla har sin egna ingång och jag valde en bottenplan så jag får en altan och liten gräsplätt. Perfekt! Det blir en 2a på 52 kvadrat. Detta medför också nära till Knivsta Brukshundklubb vilken inte gjorde saken sämre!

Allt verkar gå min väg nu och jag känner mig så lycklig!

Categories: övrigt