Många tankar nu…

Man kan säga att det har varit ett omtumlande år och jag vet att året inte är slut ännu. Men tills nu har år 2015 inte riktigt varit det jag förväntat mig eller hade hoppats på helt enkelt.

Detta inlägg blir ganska så fumligt för jag måste bara få ventilera lite.

Det här med att leva med hund, vad är det egentligen? Vad innebär det för just dig?
Jag har varit ganska stark i mina tankar om hur jag vill ha en hund och hur mitt liv med mina hundar ser ut.
Både Lara och Jett har anpassat sig bra till mitt liv. Har jag folk hemma eller jag är borta hos dem och vi sitter på en gräsplätt så har de bara gillat läget och varit där. De har lagt sig ner eller strosat runt lite, men inte gjort en stor grej av det.
Mina däremot, hon anpassar sig inte så.. Hon är en helt fantastisk och grym hund på alla sätt och vis. Men hon är inte en hund du tar med dig till kompisarna och hon är inte hunden du har lös på en tomt. Och för mig är det viktiga delar.
Detta tycker ju vissa låter helt galet och att jag kanske har höga krav. Men jag har haft två hundar som har lyckats vara så som jag önskat.

Jag vill ha en fungerande vardag likaså som jag vill ha en hund som sköter sig på appellplanen. Men idag har jag en hund som sköter sig hemma, på kontoret och appellplanen. Vardagen blir lidande och jag har nog insett hur viktig vardagen är.

Jag tycker inte om att lämna mina hundar hemma, ha dem i bur eller ha dem liggandes i bilen hela tiden och bara få vara ute och lösa när vi ska träna eller är hemma. Jag vill också kunna sitta hos min pappa, ute på hans veranda och veta att hundarna sticker ingenstans trots att de är lösa. Är det för höga krav?

Känner mig väldigt splittrad för tillfället hur jag vill göra. Att skaffa en malle var en utmaning jag väldigt gärna ville ha, men det var svårare än jag faktiskt trodde och som sagt, även om vi inte har några problem som ex inte går att ha hemma, otrygg mot folk/hundar, aggressiv osv så är ett problem för mig att jag inte litar på att ha henne lös på en tomt. Att inte kunna ta med mig hundar till vänner och jag vet att de sköter sig. ”En Malinois är inte en hund utan ett djur” fick jag förklarat för mig en gång. Och jag är beredd att hålla med. Man ska nog tänka sig 15 gånger om innan man skaffar en malle, för även om de är ashäftiga hundar så krävs det enormt och jag menar det ENORMT mycket energi av dig, tanke, planering och att man ser saker ur ett helt annat perspektiv.

 

Categories: Mina, Träning

3 comments

 • Sofia

  tror jag känner igen känslan, den är inte rolig :(
  Ska ju vara roooooligt att ha hund, men det tror jag iofs att du har, men mkt som är jobbigt också.
  Kram!

 • Eva

  Hej Tess,
  Förstår ditt dilemma. Liten jämförelse. Jag behöver visserligen inte vara orolig att mina hundar inte kan vara lösa på en tomt. Men. Med fem (över)sociala border collie fungerar det inte heller att åka bort till vänner och ha dem minglandes. Det blir för mycket hund helt enkelt. Då är det bilen som gäller. Kanske ha dem ute en eller möjligen två i taget.
  Hundarna älskar bilen och nu när jag har rejäla burar känns det inte alls dåligt att låta dem vara där. Bättre att de får följa med där än att lämna dem hemma tycker jag.
  Hoppas det löser sig!
  Kram Eva

 • Theresé

  Hihi nu har jag som tur var in 5 st ;) Men jag förstå helt och hållet din jämförelse. Jag har dem också i bilen massvis och de älskar bilen. Så jag menar inte riktigt att de måste vara med jämt. Det som egentligen är det stora problemet är jaktintresset… Det är det jobbiga, utöver det är hon fantastiskt! Kram =) =)