Väcka lydnaden till liv..

Jag har sådant lydnadssug men känner mig lite förvirrad. Nästan så man kan säga att jag är borttappad i min egna planering.

Förra året hade Jett och jag en liten lydnadssatsning på sommaren och jäklar vad han utvecklades.
Jag hade en bra planering och såg verkligen till att följa mina tankar och hoppades på en eventuell start till hösten. Dock hände en hel del annat som gjorde att jag föll och mådde ganska dåligt under hösten. Hundarna blev såklart lidande och jag körde mer agility med Jett. Jag behövde inte ha lika mycket hjärna och koncentration där som i lydnaden och det vart enklare. Men även agilityn blev lidande tyvärr.

Men nu igår när mitt stora BC hjärta Jett fyllde 4 år så kände jag, nu jäklar. Hur svårt ska det vara att få till en lydnadsklass 3 start detta år? Jag vill ha mitt lydnadschampionat men behöver vägledning.
Funderar på att gå en lydnadskurs, men frågan är för vem och vart? Jag behöver coaching och speciellt att ta tag i momenten fjärr och vittring.

Så igår påbörjade vi lite fotgående igen, å herregud vilka steg bakåt vi tagit.. Jag ville så gärna ha det lika bra som det var förra sommaren men måste inse att en så lång paus gör att en hund glömmer kriterierna. Gör om, gör rätt helt enkelt.

 

 

Categories: Jett, Lydnad, Träning