Träningsfylld helg

Nu är den på väg tillbaka igen. Den där underbara träningsmotivationen som jag saknat. Glädjen i att hänga på klubben flera timmar och bara njuta av sin tid med hunden. Jag tappade den nämligen någonstans, den har funnits i bakgrunden men har inte varit lika tydlig som den är nu.  Men det är väl så ibland, allt går inte som man vill och man får kämpa lite för att hitta tillbaka till där man var.

I helgen har jag i alla fall fått extremt mycket inspiration och det behövdes. Fantastiska Monica Henriksson (kennel Rapport´s) kom upp till Knivsta för att träna ett gäng hundnördar och där ibland fanns jag och Jett. Som vanligt började vi med en föreläsning på fredagskvällen som jag hört flera gånger förut, men alltid tar man till sig någonting nytt. Under lördagen var vi endast åhörare och söndagen var vi med och kursade.

Jag tog upp lite fritt följ och apportering och fick med mig väldigt bra tips på hur vi ska fortsätta jobba. Det vi har störst problem med är störningskänsligheten, men det räckte att vi lekte leken ”Blåsningen” där jag blåste honom på leksaken om han tappade fokus så ökade koncentrationen rejält. Rolig lek för både matte och hund tror jag =)

Hög träningsmotivation resulterade i att Jett redan i morse fick ett kort pass i köket.

Categories: Jett, Lydnad, Träning