Skadad hund nr 2

Går bra för mig tycker jag ibland =P

Igår var vi nere på agilitybanan och skulle träna lite, Jett river ett hinder totalt men det brukar han kunna göra. Sen ser jag att han är lite blodig på framtassen men hittade inget och jag trodde då att han bara bitit sig i tungan eller något.

Vi tar lite paus och då ser jag att han är blodig på fler tassar och hittar då ett litet skärsår på ena bakbenen, men inget märkvärdigt egentligen. Tills han kryper fram och jag ser andra baktassen som är totalt nerblodad och jag ser ett ordentligt skärsår så att man nästan ser in till benet. Alltså på insidan av hasen ett ca 4cm långt öppet skärsår.

Bara att plocka bort honom från agilitybanan och Jett undrade nog varför vi gick därifrån så tidigt… Besviken kille =(
Ringde till distriksveterinärerna och hon tyckte nog vi skulle behöva sy det hela, så in i bilen och åka 1h till Hede.

Väl där så tyckte hon att det behövdes sys och Jett fick sedering så hon kunde arbeta störningsfritt. Det hade också blivit en sårficka mot tassen och där nere såg man tydligt benet. Några stygn senare och vällindat så fick vi åka hem med minst 1 vecka ledigt, Han ska äta antibiotika i 5 dgr och ska få smärtstillande.. Där gick den tävlingssommaren =( Måste kolla upp karenstider på alla tabletter, men det lär ju vara runt 10-20 dgr från sista tabletten.

Tror jag ska börja med korsord eller liknande, då slipper man skador =( Lite skämt åt sido, för jag vet att jag inte kommer sluta med hundträning, men det är inte kul att inte ha två skadade hundar.. Lara ska till Kjerstin i veckan för att hon har haltat till och från så det känner inte som att hon är 100% fräsch och ändå har vi inte gjort något avancerat.

Men vi kommer tillbaka =) Skador kan ju ske och detta var ju optimal otur, men tråkigt som fan är det ska jag säga!

Categories: agility, Jett, Lara, rehabilitering, Träning