1a pris Lydnadsklass 2

Och så har vi varit och tävlat lydnad =)

Jag fick för mig för några veckor sedan att jag måste ju starta en lydnadstvåa och anmälde mig kvickt till en kvällstävling på Solna Sundbyberg. Med extremt få minuter i träningstid bakom oss så kliver vi in på lydnadsplanen med ett enda mål ”ha jäkligt skoj och checka av hur vi ligger till tävlingsmässigt”.

Vi börjar med platsliggning och jag testar att lägga honom på ett ”Plats” som betyder hakan i backen. Han ligger 2 minuter helt blickstilla och är så fantastiskt duktig. Hakan i marken precis hela tiden. Roligt =) 10p

När vi sen går in på plan för att påbörja fria följet så känner jag mig lite smått nervös och jag har nu insett att Jett taggar igång lite på mina nerver och då kommer ljuden. Jag försökte dämpa honom lite men han blir bara mer frustrerad och vi kör ett faktiskt snyggt fritt följ men med ljud vid flera tillfällen så dras poängen fort. Vi hamnade tråkigt nog på bara 5,5p när jag vet att själva utförandet dvs position och så var helt OK. Men man får inte tjuta eller pipa =P

Resten av momenten smackar han av på bästaste sätt och vi får ihop den ena 10an efter den andra. HUR ROLIGT SOM HELST!

Men vid fjärren så la man hundarna snett framför hopphindret och Jett trodde på fullaste allvar att jag skulle någon gång säga ”Hopp” så han låste sig lite och jag fick påminna om att lägga sig ner. En 7a på det momentet.

Avslutningsvis så blev den en 9a på helheten med kommentaren ”Snurrig runt sin förare & SÅ arbetsvillig”.

Vi kammade alltså ihop ett 1a pris och hamnade på 2a placering på vår första start =)
Efter tävlingen kom domaren fram till mig och Rosemarie som tävlade med Wilda (tyvärr ynka få poäng från ett 1a pris) och sa ”vilka pigga hundar ni har” och sen frågade hon mig om Jett hade ont då han sjunker ihop vid exempelvis inkallningen och sitter lite bredbent med frambenen. Sen nämnde hon ”Ja jag har skrivit på helheten att han är lite snurrig, du förstår nog vad jag menar”. Både jag och Rose skrattade gott och sa att det beskriver ju Jett i ett nötskal =)

Kul att tävla och nu satsar vi på en lydnadstrea någon gång mot hösten/vintern.

Categories: Jett, Lydnad, Tävling