Glädjande besked

I onsdags var det dags att besöka Kjerstin på Ultuna igen för en efterkoll på Lara och så ville jag ha en rutinkoll på Jett eftersom vi ska påbörja agilitykarriären som sliter rätt bra på stora BC pojkar.

Jag hade inte världens bästa magkänsla angående Lara men har tyckt hon känns otroligt pigg och sprallig sista perioden. Men jag trodde att hon lurade mig och hade mer ont än jag ville tro. I somras när vi var hon Kjerstin hade ju Lara så pass ont (fast jag inte trodde det var så illa) att jag fick välja mellan operation eller ta bort henne.. Därav lite magont för denna efterkoll.

Men det gick ju alldeles strålande. Direkt när vi träffade Kjerstin så var det första hon sa ”men oj så fin hon ser ut, helt annan kroppsbyggnad”. Mycket positivt.
Lara fick visa upp sina gångarter och hon har haft otroligt svårt att gå över till trav utan att bara ramla in i passgång. Men denna gång hittade hon travet på en gång.
Kjerstin kände igenom henne och Lara reagerade nästan ingenting. Lite markerade hon i övergången bröstkorgen/ländryggen (kan det heta så?) men masserade man lite så försvann det ömma.

Hon hade ökat 2-3 cm i muskelmassa överallt men låg kvar på exakt samma vikt som sist vi var in i oktober, dvs 17,1 kg. Därav den stora skillnaden på kroppsbyggnad.

Vi fick fina lovord och Kjerstin var otroligt nöjd med arbetet och utvecklingen. Så nu får vi börja träna lydnad precis som vanligt =) =) Såklart ska jag ha huvudet med mig och tänka lite extra på saker och ting, men vi får träna på. Innan vi gick avslutade Kjerstin med ”Då får vi se när ni är ute på tävlingsbanorna.”

Jett fick också visa upp lite gångarter och var helt galen, skulle bara leka med kopplet och clowna sig. Kjerstin kände igenom honom lite snabbt och konstaterade att det är ovanligt att känna på en sådan här fin BC. Oftast hittar man något litet, men Jett var i utmärkt skick. Mycket fint musklad =)

Härliga ord och underbara nyheter!

Categories: Jett, Lara, rehabilitering