En sammanfattning av debuten

Nu har det snart gått en hel vecka sedan vi debuterade och jag har inte skrivit här ännu..
Men en kort sammanfattning kommer här.

Är det inte hundarna som skadar sig så är det jag!!

Där var sammanfattningen och en väldigt korrekt en. =)

Vi tar det från början.
Det började med hoppklassen och jag har nog aldrig varit så nervös i hela mitt liv. Det började redan på banvandringen där jag kände mig helt otaggad och mådde illa pga nervositeten.. Och det blev bara värre när jag mötte folk som jätte vänligt sade ”åh va kul att ni ska debutera, vilket startnummer har ni?” Flera personer kom fram och nämnde det vilket bara ökade min prestationsångest och det blev extremt jobbigt.. Jag vet ju att alla ville bara väl och jag har ju pratat så mkt om att jag äntligen ska få starta eftersom jag varit funktionär på agilitytävlingar så otroligt länge. 10 år faktiskt =)

Men Jett skötte sig helt strålande och gjorde ett riktigt bra halva lopp.. Vi fastnade i slalom där han inte tog sista porten och råkade ta hoppet efter vilket resulterade i disk. Men jag valde att få honom att göra hela slalom och sen gick vi av. Otroligt nöjd med honom och mina nerver släppte helt och hållet! Det här var ju skitkul =)

Agilityklassen var jag mer taggad för och hade satt upp målet att han nu skulle fixa hela slalom. Jag var inte alls lika nervös utan mer taggad och han gör en så sjukt snyggt lopp! Jag råkar ropa på honom lite väl mkt vid tunneln efter gungan och han vänder för att fråga vad jag vill vilket blev en vägran. Sen var det valfri tunnelingång i sista tunneln innan mål och Jett tar ”fel” tunnelingång enligt min plan och jag tappar kontrollen helt och hållet. Hann tänka att nu diskade vi oss (vilket vi såklart inte gjorde, för det var valfri) men står då lite i vägen för Jett när han kommer ut ur tunneln och han lyckas göra ett avstamp på min vänstra fot som gör fruktansvärt ont att jag väljer att kliva av. Jag hade 2!!!! hinder kvar.. Kan lova er att jag var lite småsur över ropandes vid tunneln som gav en vägran och att jag inte tänkte om jäkligt snabbt och bara vände mig om för att skicka honom på de två sista hindren.. Men det kommer väl med mer erfarenhet.. Herregud det var vår alla första riktiga agilitytävling!
Men foten värkte något enormt och det visade sig bli ännu värre på kvällen och än idag (torsdag) går jag med lindad fot och linkar lite grann men kan i alla fall gå nu. Det var så illa under lördagskvällen att jag nästan trodde något litet ben gått av i foten.. Men nu börjar det sakta men säkert bli bättre.

I det stora hela är jag extremt nöjd med Jett, vilken hund!

  • Han hade sjukt snygga KF (dock liten tjuvstart på balansen)
  • Satt fint i starten (nästan tjuvstart i agklassen)
  • Hoppade fint, inga rivningar
  • Lyssnade bra på mitt kroppsspråk
  • Grymma slalomingångar

För egen del ska jag ta med mig lite saker

  • ANDAS!!!
  • Ge inte upp om du tror ni är diskade
  • Bli mer effektiv på att tänka om ifall det blir lite tokigt
  • Rör på dig & var lite mjukare
  • Ha sjukt roligt för det är sjukt roligt!

En film på båda loppen kommer här.

Categories: agility, Film, Jett

2 comments