2 månader efter operation

Nu har det gått över 2 månader sedan Lara genomgick ryggoperationen och allt det andra hemska hände (kramperna). Kramperna har jag inte märkt någonting alls av, så det känns som om det verkligen var en överdos. Skulle hon ha fått något tokigt i hjärnan så tycker inte jag att hon skulle vara 100% normal, utan det skulle märkas på något sett.

I Fredags var vi hos Kjerstin på ett återbesök. Lara går fortfarande på en ganska sträng rehabilitering som innebär vattentrask 2 ggr i veckan (nu dragit ut det till 1 ggr i veckan). Max 20 min promenader < 4-5st/ dag i skritt och hon får inte leka med andra, inte halka, inte gå i trappor och inte hoppa.
Medicinen har vi slutat me sedan 2 veckor tillbaka och det märkt inte någon skillnad alls. Vilket är hur skönt som helst =)
Hos Kjerstin så var Lara helt i gasen! Hon börjar på myror i brallan om vi säger så efter så här lång tids väntan. Är ju egentligen inte bara 2 månader hon vilat, utan det har hon nästan gjort i snart 2 år. Alltså inte fått full aktivering både mentalt och motion.
Hon beter sig som om hon vore valp och är verkligen jätte busig.
Lara visade i alla fall att hon tar ut stegen mycket bättre, hon har ett annat tryck i tassarna och det är bara positivt.
Hon kan stå parallellt på 2 ben och har väldigt fin balans. Hittar de inre ryggmusklerna när vi kör ”puff & knuff” övningen och det mest överraskande och POSITIVA är att hon nu är HELT JÄMNT musklad i bak!  Det har inte inte varit på väldigt, väldigt länge.

Det hela ser alltså väldigt bra ut =) 

Framtiden ser ut såhär att vi ska fortsätta med 20 min promenader i skritt ett tag till, sen kan jag börja fasa in 30

min promenader. När hon går alla promenader 30 min och jag märker att hon inte blir trött så får vi påbörja lite travträning under promenaden. Sen ska vi öka sakta men säkert. Vi ska vattentraska 1 ggr i veckan nu under 3 veckor och sen ännu ett återbesök hos Kjerstin innan vi fortsätter med mer muskelbyggande träning hemma.

Lara är en riktig kämpe!

Categories: Lara, rehabilitering

2 comments