1a pris lydnadsklass 1


Jett och jag lyckades kamma hem ett första pris på debuten i lydnadsklass 1 på Knivsta BKs tävling igår!!

Säger ju det…. han är en riktigt guldgosse min lilla Jett. Gäller bara att jag sköter mina kort rätt så kan vi övervinna allt! =)

Igår var det alltså dags för debuten i lydnaden. Jag kände att jag behövde ta och starta för att ta mig ut detaljträsket och komma igång. Det var inte många som visste om att jag skulle starta och det var medvetet. Ville ha så lite press som möjligt på mig.

Innan tävlingen hade jag redan bestämt mig för några små detaljer. Jag skulle gå fram till Jett om någon hund gick fram till honom på platsliggningen och jag tänkte göra ett DK på ställande under gång (trots att jag var näst intill säker att han fixar det utan). Men jag ville inte riskera 30 poäng bort om han la sig ner och då missa första priset.

Vid uppvärmningen så körde jag några kombinationer läggande – inkallning – ställande och jag blev lite frustrerad när hunden bara helt plötsligt kunde ”stå” och la sig inte en enda gång utan att jag fick påminna honom. Jag hade i bakhuvudet att om jag känner att han kanske inte tar läggandet, då gör jag ett DK i form av att jag stannar upp lite.

Platsliggningen var OK. Det låg en super snygg Kelpie til vänster om Jett som han blev enormt förtjust i. Han flörtade på fint och jag hörde också hur han pep lite till och från. Någon domaren inte hörde och gav oss 10 poäng.

Själva lydnadsprogrammet så hade jag med mig in en enormt het hund. Han gick som klistrad vid min sida och började även ljuda i form av gnäll/pip. Det är också något som han inte gjort under ett moment förut. Visst var jag lite nervös, men det släpper när vi går in och jag hamnar helt i fokus och bara ser mig och hunden. Utifrån sett såg det tydligen ut som om jag var super nervös, men jag söker inga blickar och ser nog lite sammanbiten ut. =P

Nu vet jag ju då att min hund blir lite gasad av min nervositet och jag måste finna ett sätt att få fram ett lugn hos honom. Kul att han är taggad, men inte sådär taggad =)

Betygen blev

Platsliggning: 10
Tandvisning: 9.5 (tittade bort på andra planen när domaren skulle kolla tänderna)
Linförighet: 7,5 – tränger och ljudar hörde jag. Flera var visst lite imponerade av hur en hund kunde tränga så mkt med baken ;)  Annars fint fokus.
Läggande: 8,5 – DK, sätter sig innan kommando. Var helt medvetet DK.
Inkallning: 9,5 tror jag fick avdrag för snett sättande vid sidan.
Ställande: 9 Domaren märkte visst inte mitt DK =P
Apportering 8,5 – flyttar sig, som var helt mitt fel. Jag sa apport för tidigt och han sträckte sig för att ta den vilket resulterade i att han var tvungen att resa sig lite.
Hopp: 10
Helhet: 9

Total 180 poäng och det gav en 2a placering, endast 2 poäng i från vinsten.

Ett helt OK första program skulle jag säga. Är mkt nöjd med min gosse och nu tar vi oss vidare till klass 2. =)

 

Categories: Jett, Lydnad, Tävling

6 comments