Träning & hundar i alla dess slag.

Det är mycket som händer just nu på hundfronten och jag kan inte annat än att le åt det hela =)

Jag och Jett tränar på i vallhagen som aldrig förr och det går SKITBRA! Han är otroligt lättlärd och nu är det verkligen upp till mig att komma ikapp honom så vi hamnar på samma utvecklingkurva. Hans går nämligen spikrakt uppåt och ja min också, men det tar tid att lära sig.
Vi går just nu en fortsättningskurs hos bästa Eva Karlsson på Seglinge och jag ska inte erkänna att efter första tillfället kändes det lite tungt. Inte för att någonting gick dåligt utan mer för att jag funderade om vi verkligen var redo för att gå kursen. Vi har ju inte kommit så långt att Jett kan både höger & vänster (kommando) och vi kan inte göra några längre hämt eller liknande. Han gör dock ingenting dumt, men de andra var ju SUPERDUKTIGA med deras fantastiska hundar.
Dock så valde vi sedan att dela upp gruppen i 2 delar så att vi är två stycken som fortfarande behöver ”leka” lite i 25:an får första timmen och så tar de två som har kommit lite längre tar timme nr 2. Jätte bra upplägg och otroligt givande.

I helgen har jag fått äran att vara lite får, hund & valpvakt hos Eva och då har vi passat på att valla så mkt som det bara gått. Trots att jag hade näst intill ingen röst på fredagen så tog vi oss ut i 25:an och körde lite flanker, ”du” och försökte oss på fösningen som är svår. Och det gick ju strålande. Underbart när man inte behöver skrika och gapa på sin hund för att den gör fela hela tiden. Vi fick till några pass i helgen och jag ser mig en klar förbättring. Nu behöver jag veta lite hur jag ska gå vidare och det får jag nog svar på under onsdagens lektion =)

Vi har också påbörjat en lydnadskurs med elitsatsning för Anne  Dahlin (www.hundtraning.se). Super roligt och väldigt givande även det. Vi är ett jätte roligt gäng som alla ligger på lite blandade nivåer och har blandade erfarenheter, men det gör ju kursen bara mer intressant. Ska bli roligt att se hur vi utvecklats efter dessa veckor.

Lara fortsätter med rehab och var på veterinärbesök förra onsdagen. Camilla Spångberg tyckte det såg väldigt bra ut och vi behövde inte träffa någon veterinär framöver utan skulle fortsätta med rehabilitering och vattentrask samt påöka promenaderna sakta men säkert. Idag är vi uppe i 4 x 15 min + 1 x20 min.

Avslutar med en bild på super sockersöta valpen ”Lo-Lo” som somnade i mitt knä. <3 Ska bli roligt att följa de små liven. Om något/några år blir det nog dags för en nykomling i denna familj också, men just nu tänker jag njuta av att ha 2 vuxna hundar =)

Categories: Bilder, Jett, Lara, Lydnad, övrigt, Träning, Vallning, Valpar

2 comments

  • maria d.

    det låter ju helt fantastiskt med både vallnin, lydnad och Laras framsteg! Go with the flow! Men lite agility hinner du väl med?? :-)

  • Frida

    Kul med lydnadskurs för Anne! Vad spännande med all vallning. Önskar jag hade bättre möjligheter med det. Åh gud vilken söt liten skit på bilden, ja dör.