Vi har tjyvstartat

Vet att Jett inte fyllt 1 år ännu och att vi inte riktigt ska börja med hinder för slalomen, men när vi var på klubben i söndags så körde Rose ett slalompass med wilda och vi plockade fram 2×2 slalomen. Var ju bara tvungen att testa lite =)

Inte alls så avancerat och att snurra runt pinnar såg man att han hade gjort tidigare =P
Ett litet klipp blev det.

 

Categories: agility, Jett, Träning

6 comments

 • Emelie

  Hehe säger som Karin, att springa rakt upponer på marken är väl inte så farligt. Isf har Twix tjuvstartat väldigt mkt å hon är bara nio månader ;)

 • Jennica

  Tänk på att 2×2 kräver att man går hyfsat fort fram och inte fastnar på stegen i början gjorde själv det eftersom jag villa ha ingångarna från alla håll men då fick jag aldrig ihop det eftersom jag var för ”petig”, vi fastande i att springa rakt mellan pinnarna istället för att komma underfund med att börja jobba sicka-zack,många hundar fastanar i allén och kommer inte vidare.En kompis till mig som inte hade riktigt lika mycket tålamod och gick fram betydligt fortare klarade metoden mycket bättre, hennes hund har grymma slalom idag:)

  Så en litet tips bara, gå fortare fram än vad du tror och håll inte på 100% rätt utan att gå ett steg framåt så fort hunden har förstått konceptet iställt så kommer du att lyckas galant:)

  En annan iakttagelse, belöningslinjen såg inte helt rätt ut, tror inte den är helt rakt fram utan lite snett åt det hållet hunden sedan ska lära sig att sick-zacka åt. Kolla upp det!

  Lycka till:)