Vallning & barnkalas

Igår så hade jag bjudit in mig själv till lite vallning hos uppfödarna Robban & Grainne i Norrtälje. Tyckte nämligen det var dags för Jett att få testa valla lite efter vintern som varit. Senast jag vallade med honom var hösten då vi gick förberedande kursen för Ann. Sen hade Jett vallat lite med Malin i december när jag var o solade i Thailand.

Jett skötte sig alldeles strålande, gick väldigt mjukt och fint och testade en gång att rusa lite, men det stoppade vi snabbt och sen så fanns det inga sådana tendenser alls. Hur skönt som helst att kunna känna sig lugn att han inte är ful med fåren! Han styrka var ju att balansera dem till mig så det vi behöver träna på är då att fösa/driva fåren. Blev några filmer, ska se om Grainne fått ut dem på nätet, annars har jag en i telefonen när Robban vallar med honom.

Trots att Jett var duktig så skötte jag mig mindre duktigt…  va SVÅRT det ÄR!  Har verkligen svårt att veta hur jag ska röra mig och vart jag ska placera mig samt hur jag ska tänka för att göra det enkelt för Jett. Men det ska jag nog lära mig =)
Jätte roligt var det! Och är otroligt meganöjd med Jett. Fasiken så duktig han är, vilken hund jag har!
Nu skall här ses om vi hittar nå får o träna på så vi kan utveckla våra kunskaper. =)

Lara då? Jo hon har varit på barnkalas =)

Li ringde mig och frågade om de fick låna Lara till ett barnkalas de skulle ha på klubben under lördagen. Så vad passade inte bättre än att Lara blev aktiverad samtidigt som jag och Jett hade skoj på annat håll?!

Det var en tjej som hade fått låna Lara och de hade testat på lite rallylydnad bland annat. Lara hade skött sig strålande och hon är ju så otroligt snäll, stabil och vänlig. En hund med verkligen fyra tassar på jorden som är otroligt enkel. Det hade inte varit några som helst problem att plocka in henne i Li´s flock med hundar och det känns ju helt underbart att hon är så stabil. Mitt lilla bruna hjärta!

Kan ju säga att jag hade två trötta vovvar med mig hem =)

Categories: Jett, Lara, Träning, Trix & konster, Vallning

1 comment

  • maria d.

    oj, vad jag känner igen mig i din beskrivning av hur svår vallningen är…jisses så ”tappad bakom en vagn” jag känner mig så fort jag kommer in i fårhagen. Stackars min Wille. Men jag säger som du – jag ska f-n lära mig så jag kan förvalta min bc på ett bra sätt! Att du kommer att lära dig är jag inte ett dugg fundersam över – du är så ambitiös och duktig Therese!
    :-)