Tillbaka till vardagen

Efter händelsen för en vecka sedan nu så är allt precis som vanligt. Jag har honom lös och jag ser inga tendenser till att han skulle vilja lämna oss på promenaderna så det är ju jätte skönt. Jag har en liten teori om vad som hände den där eftermiddagen. Eftersom Jett aldrig har jagat ett djur i hela sitt liv och var rädd för kattungar när han var yngre, så har jag en teori om att han råkade stöta på eller se ett vildsvin eller något annat djur, vet att det går en stor galt där i skogarna. Han blev jätte skraj och då den dök upp mellan honom och pappa så drog han åt andra hållet där de kom ifrån. Han sökte sig till människorna vid macken, men de testade att lyfta upp honom som också är något han tycker är lite otäckt även när jag gör det och då slet han sig. Sedan hade han visst sökt sig till ännu en person, men nu trodde han att hon skulle lyfta honom och då ville han inte gå fram och ja resten har jag berättat förut. Men det är en början i alla fall med vad jag tror hände. Och det känns väldigt troligt att det var så.

Men annars så tränar vi på som vanligt både i agility och lydnad. Lite trix blir det såklart också här hemma och jag har påbörjat lådanträningen med honom.
Lara får också träna lite smått o gott och fick i söndags vara en lydnadsklass 2 hund när vi hade tävlingsledarutbildning. Behöver jag säga att hon var gasad? Startskall i nästan alla moment, morrade i fria följet tuggade på apporteringen ja hon var galen! Bästaste goaste Lara =)

Categories: Bilder, Jett, Lara

2 comments