JAG har tävlat Agility!!

Ja det har jag faktiskt längtat efter att få skriva, inte bara att jag varit funktionär på en tävling för det är jag nästan alltid =P

Men faktiskt har jag i går gjort min 3e ,4e och 5e start i min framtida agilitykarriär. Har ju faktiskt tävlat 2 officiella tävlingar med Lara, eller var det inoff? Nu blev jag väldigt osäker, kan lika gärna ha varit en inofficiell tävling. Då har jag alltså tävlat officiellt för absolut första gången i mitt liv.

Det hela började med att jag fick ett SMS i lördags från Malin Elfström om att hon var så pass sjuk att hon själv inte skulle kunna tävla Prim och Nick på lagtävlingen och frågade om jag skulle tycka det var roligt att tävla dem? Jag tvekade rejält och ringde Emelie som hade fått ett likadant SMS.

För att göra historien kort så tvekade jag oerhört mkt, har ju sån dryg prestationsångest men jag och Emelie åkte och tränade hundarna lite i bälinge på lördagen och bestämde att vi delar på hundarna så vi får testa på dem bägge.

På söndagen var jag nervvraket själv men med stöd från klubbkompisar och vänner så bestämde jag mig för att bryta min negativa tankegång och tänka ”vad är det värsta som kan hända?” Svaret jag hade fått från Malin tidigare var ”Att hundarna får skitskoj och ni diskar er i alla lopp”

Jag började med Nick i Team Limex och det var en agilityklass. Banan kändes inte alls så svår, men jag kom lite ur balans redan efter att Nick rev första hindret och sen var det garanterad Disk. Körde på i alla fall och ja det gick käpp rätt åt h*lvete.
Andra klassen var en hoppklass, inte heller den jätte svår och jag kände mig nu mer förberedd och hade samlat tankarna. Nervositeten var borta och jag skulle bara ha skoj.
Går in med Nick och sätter en nolla!! =) Kan ju säga att jag var super lycklig! Att vi hade näst snabbaste tiden i klassen och att laget Team Limex vann gjorde ju inte saken sämre direkt!

Här ser ni loppet. (Finns ju en hel del att rätta till hos mig själv, men herregud jag är ju nybörjare när de gäller att tävla agility, har inte kört hela banor direkt förut)

Sista klassen också en hoppklass böt jag och Emelie hund. Jag tog Prim och gick då med i laget Perfect Precept 12 där Eva Karlsson tävlar med Knut och Kelli.
Prim är en helt annan hund att tävla än Nick, men vi gick in och kom i mål med en 5a. Jätte skoj även det! Laget kom på 5e plats sedan.

Efter den dagen så kan jag säga att jag är så oerhört stolt över mig själv! Jag tog tag i mig själv, lät mig inte påverkas av mina negativa tankar om prestationsångest och de ena o de andra, utan valde att bryta mönstret och bita ihop. Och det lönade ju sig! Dog jag? Näe verkligen inte!

Jag kan om jag vill! Och jag ska och behöver inte vara så rädd för att misslyckas. Oerhört underbar känsla =) =)

Tack snälla alla som stöttade mig och speciellt TACK till Malin som var så snäll och lånade ut hundarna till mig och Emelie!

Categories: agility, Film, Tävling

9 comments