Här ska tränas trix

Har precis kommit hem från en träff med cirkusgänget eller vad vi ska kalla oss =)
Efter lite tankar och idéer så har vi nu kommit fram till en bra planering över vad våra hundar behöver kunna för trix/positioner, så nu är det bara att börja träna. Ska bli jätte skoj och trixträning är en perfekt vintersyssla om man vill sitta inne och aktivera hundarna lite.

Idag började vi dock med att bara gå runt med alla hundar i grupp för att se att de kan sköta sig bland varandra. Lara fungerar ju super bra bland andra, hon bryr sig inte om någon. Lånade då ut henne till en yngre tjej så behövde inte hon sitta själv och titta på. Såg att Lara fick en del godis, så jag tror nog hon uppskattade det lika mycket som tjejen. Jett fick gå med mig och han är inte alls van att behöva gå så nära många okända hundar. Han tyckte det var jobbigt men skötte sig faktiskt över förväntan riktigt bra. Har ett någolunda ”här” kommando som jag använde och han fick koncentrera sig riktigt ordentligt. Kan lova er att jag har en riktigt trött unghund här hemma just nu.

Categories: Jett, Lara, Trix & konster

2 comments