Lydnadshelg

Försöker komma på rätt ord för att sammanfatta denna helg som gått i hundenstecken. Som vanligt kanske man ska säga?

Monica från kennel Rapports har varit uppe och drillat Knivstafolket i lydnaden och jag får alltid med mig någonting nytt från henne.
Denna gång en hel del faktiskt, jag fastnar så lätt i ett tankesätt och kör lite fast. Jett fick vara min kurshund och vi fick visa upp det lilla vi börjat med i fotgåendet. Jett är en väldigt aktiv och sprallig liten sak och jag har lyckats göra några totalmissar. Fick mig förklarat varför det blivit som det blivit pga hur jag gjort. Inga större tokigheter, men jag är ju känslomänniska nr 1. Jag vill till en början inte inse att jag gjort fel, fast egentligen vet jag exakt varför och hur jag skulle gjort istället. Lite roligt det där att jag tänker helt rätt, men gör en annan sak. Men jag tar ju åt mig så mkt personligt och ser mig själv som the biggest looser ever, som vanligt skall tilläggas, och surade till lite. Inte på Jett, han är ju för gullig, utan på mig själv. Men det har förbättras något enormt, förut skulle jag brutit ihop totalt.
Men som tur är, släpper inte Monica av mig från plan förens vi är på rätt spår igen och det tog inte lång tid innan vi fick till riktigt bra träning och en bra planering framöver hur jag ska göra. Behöver verkligen någon som plockar mig när jag är sådär dumdristig. =) Tur det finns fler på klubben som börjar lära sig hur jag fungerar. =P

Lite tips för apporteringsträningen fick vi också med oss hem och jag är jätte nöjd med Jett i helgen. Är alltid nöjd med min lilla kille i och för sej =)

Med andra ord, en helg som inte bara gett mig tips på hur jag och Jett ska komma vidare i träningen, utan jag har också fått mig en mentalknuff i ryggen. Och det är det sistnämna jag behöver mest.

Längtar redan tills Monica är tillbaka så jag kan få visa upp våra framsteg som vi ska göra tills dess =)

Categories: Jett, Lydnad, Träning

1 comment