SM Agility & Lydnad

Har varit i helgen och vi har självklart varit där och hejat fram våra egna Knivsta ekipage!
Det är så sjukt inspirerande och fantastiskt att se SM. Man känner nervositeten, spänningen och ser grymma ekipage.

Vädret hade ju kunnat vara bättre, lördagen bjöd faktiskt på härligt solsken men söndagen bjöd endast på regn, regn, regn och åter regn. Och glömmer man regnbyxor och paraply så är det en riktig nitlott. Vi satt på våra stolar och blev totalt genomblöta. När vi var så genomblöta och kalla for vi snabbt till Kista Centrum för att inhandla paraply och se till att byxorna framförallt torkade upp lite. Det hjälpte =) Sen parkerade vi oss vid largebanan och satt där fastfrusna med våra paraplyer och väntade på att de skulle börja. Tror vi satt där en 45 minuter minst innan banan började =P Nördar? Ja vi vet =)

Largeklassen där Knivstas egna Malin Elfström deltog i med 3 hundar, bjöd på otroligt spännande final. Swift låg bra till och Nick ännu bättre, en ledning från lördagen. I toppen från lördagen hittade vi också fantastiska Jenny Damm med både Ina och Elvis. Det var en fälla balansbom-tunnel som svepte många ekipage. Klarade man den, så var det efter tunnelutgången som också var en fälla –  många ville ta slalomet och inte muren en bit fram. Tyvärr fick Malin 3 disk, men bjöd på en härlig uppvisning. Jenny Damm o Ina vann guldet så vi säger jätte Grattis! =)

Hem kom vi sen blöta o kalla. Soffan, varma kläder och inrullad i ett gäng filtar avslutades kvällen framför en film, med ett leende på läpparna.

Jag kan inte rå för att tänka, om några år kanske vi står där och tävlar. Hör knivstahejaklacken på startlinjen, stor publik och grymma ekipage bland startlistorna. Det som också skulle vara grymt roligt, är om jag och Lara skulle ta oss till lydnadsSM. Ekipagen vi såg var duktiga, men under kvalet så kändes det verkligen som att – det här skulle Lara klara precis lika bra. Först ska vi se till att rätta till vad som är fel, sen jäklarns ska vi träna o tävla =) Åh vad jag längtar!

Just det, träffade Dee på tävlingen i lördags. Kan säga att jag var otroligt nervös inför det mötet. Har haft panik hela veckan, för det är inte alls längesedan hon flyttade i från mig. Jag vet att hon har det bra, men det kändes alldeles för tidigt att behöva träffa henne igen. När jag sen såg henne så ville jag inte först gå fram, men Emelie ville hälsa, så jag följde med. Hon var precis lika sprallig och glad som innan =) Men på något sätt kändes det som att hon inte var min hund längre. En märklig känsla som jag inte riktigt kan beskriva. Men det ser jag som ett tecken att jag gjort precis rätt val. Fortfarande önskar jag dem lycka till, även fast jag saknar henne ibland…

Categories: Dee, Tävling

2 comments

 • Thereze

  Det måste ha varit spännande att vara på plats och se finalen! Vi följde finalen med spänning från soffan… varmt och gött var det ;) Hoppas vi får se Lara på Lydnads SM nästa år, då hejar vi!
  Skönt att det kändes ganska bra att träffa Dee. Hon verkar ju ha det bra och du har ju en liten plutt att lära känna :)
  Kram

 • maria d.

  Vi kommer att kunna vara ett ännu större Knivstagäng i startlistorna på SM om några år…vilket gäng som ligger och lurar och bara längtar efter att få ge järnet!
  Hjälp, jag får gåshud bara jag tänker på det!!!