Hon har ett namn!

Då tror jag att jag har bestämt mig.. Lilla valpen kommer få heta Mina som är lite smågulligt men också har en annan betydelse i form av en mina.

Kan inte förstå att jag haft så otroligt svårt att bestämma mig för vad hon ska heta. Ett namn som jag hela tiden kom tillbaka till var Rae. Även fast jag tycker att det är ett jäkligt ballt och bra namn så nja jo. Men det var lite svårbetonat. Har suttit i TIMMAR och letat namn på näten och haft vänner som givit mig massvis av förslag, men inget har känts bra.

Så härmed kallas hon Mina, ett namn som i tyskland betyder kärlek och i Beligen (där hon kommer ifrån) betyder  beskyddare. En perfekt kombination enligt mig och som passar bra på en Malinois. =) Skulle jag mot förmodan ändra mig så bli inte förvånade =P

Än så länge så är jag väldigt nöjd med henne. Fortfarande en väldigt framåt tjej som är social mot både folk och hundar, men absolut inte överdrivet. Kontaktsökande och följsam med bra kamp men ändå lite humör. Ni ska höra henne bli arg =)

Kommer bli fint det här! DSC_0033

Categories: Bilder, Mina, övrigt, Valpar

N’Verdani De Sol Casa

Bättre sent än aldrig…

Välkommen lilla valp! =) =)

Som än så länge fortfarande är utan namn, jag kan ju bara inte bestämma mig. Känner alldeles för många hundar och vill gärna ha ett namn som inte någon av dem heter. Vilka I-landsproblem man kan ha ibland.

I vilket fall som helst så har jag just nu hemma en ursöt och bedårande liten malletjej från kennel De Sol Casa i Belgien. För att göra historian kort så kan vi säga såhär att genom kontakter som Sara och vidare till Anna P så fick jag kontakt med Björnar i Norge som var intresserad av att placera ut en tik på foder. När jag pratade med Björnar från början så var inte ens tiken parad utan jag sa att jag var ute efter en malletik och när jag skulle få valp var inte så viktigt, bara det vart en trevlig och bra hund. Och då jag inte kan malle alls utan bara vet att det finns en hel del skräp så kändes det skönt att prata med någon som verkade ha väldigt bra koll på rasen och visste vad man skulle leta efter för att det skulle bli så bra som möjligt.

På den vägen är det och nu sitter jag här med valp. Jag som varit så antivalp så otroligt länge och inte alls haft något sug trots att folk runtomkring mig pratade valp eller själva hade valp, blev helt plötsligt KÄR i denna krabat. Den dagen när jag fick ett mess från Björnar att en valp skulle få bli min, då klickade det! Så det måste bara ha blivit rätt.

Tanken med den lilla är självklart agility och lydnad, men vi är också sugna på att testa bitarbete i form av IPO.
Att det blev Malle frågar sig kanske några?

Jag har ALLTID varit småsugen på Malinois, en riktigt ball hund både utseendemässigt och till sättet. Intensiva och snabba och orädda, den typen av hund var jag ute efter. Lite som en kelpie fast lite större och lite annorlunda. Jag älskar kampen och eftersom Jett har jäkligt mycket kamp, är kvick och intensiv så vet jag lite vad jag ger mig in på. Detta är väl lite mer bara =) Folk har frågat varför jag inte skaffar en BC till istället, men jag hittar ingen som jag fastnar för så som jag fastnat för Jett. Han är ”lite mycket” ibland och det gäller att vara tydlig med honom, ändå är han mjuk och följsam. Har en jäkla kamp och är lite galen, precis som jag vill ha dem. Men det är inte bara därför utan jag har haft ett öga åt dem länge och nu hade jag chansen. Och genom denna möjlighet jag fick via Björnar så var det inget att tänka på. Kunde inte bli bättre!

Än sålänge har hon visat sig vara perfekt! Orädd, öppen, social, följsam och jäkligt ball!

Categories: Bilder, Valpar