Träningsfylld helg

Nu är den på väg tillbaka igen. Den där underbara träningsmotivationen som jag saknat. Glädjen i att hänga på klubben flera timmar och bara njuta av sin tid med hunden. Jag tappade den nämligen någonstans, den har funnits i bakgrunden men har inte varit lika tydlig som den är nu.  Men det är väl så ibland, allt går inte som man vill och man får kämpa lite för att hitta tillbaka till där man var.

I helgen har jag i alla fall fått extremt mycket inspiration och det behövdes. Fantastiska Monica Henriksson (kennel Rapport´s) kom upp till Knivsta för att träna ett gäng hundnördar och där ibland fanns jag och Jett. Som vanligt började vi med en föreläsning på fredagskvällen som jag hört flera gånger förut, men alltid tar man till sig någonting nytt. Under lördagen var vi endast åhörare och söndagen var vi med och kursade.

Jag tog upp lite fritt följ och apportering och fick med mig väldigt bra tips på hur vi ska fortsätta jobba. Det vi har störst problem med är störningskänsligheten, men det räckte att vi lekte leken ”Blåsningen” där jag blåste honom på leksaken om han tappade fokus så ökade koncentrationen rejält. Rolig lek för både matte och hund tror jag =)

Hög träningsmotivation resulterade i att Jett redan i morse fick ett kort pass i köket.

Categories: Jett, Lydnad, Träning

Livet på nätet…

Det har visst dött lite här och jag kan inte riktigt svara på exakt varför.

Tiden bara rinner iväg och man hinner inte alltid med allt man vill. Det lär vara ganska dött här framöver också, men förhoppningsvis så kanske det blir någon rolig uppdatering då och då.

Jett och jag startade upp tävlingssäsongen med en vinst och uppflytt till agility klass 2. Behöver bara 1 pinne i hoppklass 1 så är vi klara även där. Han har börjat gått så otroligt fint trots att han är rejält stressad och uppe i varv. Känns som om det kan bli ett riktigt roligt år med flera framgångar.

Flera undrar kanske vart Lara har tagit vägen eftersom jag inte skriver så mkt om henne längre. Hon har nämligen fått blivit Holländare med min mamma och kunde inte ha det bättre. I Holland är det inte kallt och hon får dagliga långa promenader, strosa runt på gården och behöver inte sitta och titta på när jag tränar med Jett. Självklart är det jätte jobbigt att inte ha henne hemma, men jag tänkte nog ta hem henne några veckor över sommaren =) Hon fick ett förpensionerat liv och det passar henne utmärkt.

Så än så länge är det bara jag och Jett här hemma och det märks att han blivit ensamhund. Han tar för sig lite mer och har en lite annorlunda attityd mot vad han hade när Lara bodde hemma. Men till våren/sommaren kommer det nog en ny liten sparvel hit och vad det är kommer ni säkert märka framöver =)

Categories: agility, Jett, Lara, Valpar