Gk vallh pr Jett

Har mått dåligt i över en vecka, knappt sovit om nätterna och aldrig någonsin känt mig såhär nervös. Det kunde ju gå dåligt eller kunde gå bra, och gick det dåligt är det bara att göra om. Så jag vet inte riktigt varför jag var så nervös, har till och med fått stresseksem i händerna pga vallhundsprovet.. ILLA!

Men det gick ju hela vägen!! Jag har en helt fantastiskt hund och är så tacksam för alla människor som ställer upp och hjälper oss. Tack till speciellt EVA, ROBBAN och ANN och kommit med tips och råd och hjälpt mig fram till startpinnen på VP.

Vi fick ihop 75p varav 39 var på hämtet. Han gjorde ett supersnyggt hämt och jag som stod vid pinnen hade ben som skakade av adrenalin när jag ser hur han sköter allt så snyggt! Fåren var lite sega att få igång så han fick gå nära nära, men så cool som han är stressar han inte när fåren sen spratt iväg framåt mot mig. När de närmar sig mig ser jag hur fåren drar sig åt höger, dvs åt det håll där fåren sen hamnar efter en avslutad runda och jag försöker få fåren att gå runt stolpen som jag tränat så flitigt, men de vill sig inte. Fåren drar uppåt och jag försöker få Jett att gå mot dem, men de spritter iväg åt sidan hela tiden. Till sist vänder jag mig om och tittar på domaren som ger ett OK tecken att fortsätta mot fösningen och jag tar Jett mot mig för att rikta upp. Gick mycket bättre. Phu! Var nära där =)

Resten gick faktiskt riktigt bra. De testade dra ännu en gång mot skogen vid fösningen men fick Jett att täcka den sidan och vi kunde sen få fåren tillbaka till banan och fortsätta. Grymma fina fantastiska Jett!

Så nu har jag gjort mitt allra första vallhundsprov och fast det var otroligt nervöst var det riktigt roligt också =) Nästa år kanske vi vågar oss på IK1 tävlingar.

 

Categories: Jett, Tävling, Vallning