Grym helg!

I fredags åkte jag upp med hundarna till Rose för att spendera helgen där. En helt fantastisk plats med ett oerhört lugn. Trivs galet bra där uppe!

Dagarna har spenderats med bland annat agilityträning, bad av hundar och Jett har fått lära sig dra tillsammans med Wilda. Grym helg helt enkelt! Nu längtar vi till midsommar så vi kan få åka upp igen =)

Lite bilder från helgen.

 

 

Categories: agility, Bilder, Jett, Lara, Träning

Välkommen Odd!

Måste ju berätta om lilla nykomlingen i familjen.

Pappa har länge längtat efter en egen liten kamrat att spendera dagarna med och som han kan använda i jakten samtidigt som jag kan träna lydnad/agility med.  En jaktcocker kände både han och jag skulle passa oss bägge perfekt =)

I höstas började jag leta efter jaktcocker och fann Kennel Iago med uppfödare Yvonne som hade en spännande kull på gång. Och på den vägen är det =) Idag har vi en liten cockerkille hemma med kennelnamnet Iagos lejongap som vi till vardags kommer kalla för Odd.

En kavat, framåt och pigg kille som verkar hur rolig som helst =) Första mötet med mina hundar var inga som helst problem och jag tror att vi kommer ha det super roligt ihop i framtiden.

 

Categories: Bilder, Odd, Valpar

En bit bort för vallning & agility

I fredags packade jag och Frida bilen full med burar,stolar, kläder, tävlingstält och hundar för att åka till Härnösand och tävla Agility. Vi började dock resan med att fara lite längre upp, dvs till Viätt för att valla lite hos Nina Melin (Viätts Kennel). Jett och jag har ju inte vallat på hela våren, jo ETT tillfälle har vi fått till. Resten har den tvåbenta fått ägna åt att göra saker för klubben, hålla kurs, gå på möten eller jobba..

Jett gick SKITFINT!!! Galet hur bra hund han är och hur LITE tid jag har lagt på vallningen.. Men det är svårt att hinna med allt. Ska absolut bli förbättring för i år ska vi fixa att han blir Godkänd Vallhund. Det hänger på mig att haka på i utvecklingen.

Det vi ska träna på är absolut höger/vänster kommandon. Att han ska bromsa upp lite innan han går upp i balans, alltså inte öka farten och på så sätt skrämma fåren. Vi ska köra många korta flanker förbi mig för att han också ska lära sig att lyssna samt träna in kommandona. =)

Fick också  se broder Nick som bor hos Thomas i Umeå. Vad han har utvecklats! Så ROLIGT att se =)
Efter lite vallning blev det lite valpgos och man blir ju lite sugen.. Men än får det vänta.

Sedan for vi till campingen och påbörjade tävlingshelgen.
Inga direkta resultat, men vi kom 5a med 10 fel i ena agilityklassen på lördagen och i ena hoppklassen på söndagen kom vi 8a med också 10 fel. Felen tar jag på mig 100%, han skötte sig strålande! Jätte nöjd =)

Hur trevligt som helst bland goa kamrater och hundar, en helt fantastisk helg med andra ord!

Categories: agility, Jett

Vi VANN Agility 1 i Tierp

Vilken fantastisk avslutning på dagen det blev.

Idag var vi i Tierp och tävlade agility och första klassen var hopp där vi diskade oss rejält genom att ta fel tunnelingång. Gick av och min kommentar efter blev ”Det här är ju inte roligt längre, tror jag ska börja med syslöjd eller något istället”

Men som de flesta vet tänker jag INTE börja med syslöjd.
Agilityklassen var nästa och jag blev riktigt nervös innan, fanns så mkt jag skulle komma ihåg ”plocka in här, plocka in där osv”… Stod innan och sa till Sofia som har Wick ”Jag tror jag glömt banan!!”

Men det hade jag ju inte och det gick riktigt bra, jag tänkte verkligen på vart jag skulle plocka in och var inte så flytig själv som jag hade önskat men Jett skötte sig strålande och sprang in på första placeringen 0a!

LYCKA!! Absolut första nollan någonsin, absolut första pinnen någonsin och i alla fall min och Jetts absolut första VINST!! Åh va roligt =) =) =)

295393_10151399129416962_1877967517_n.jpg

Tur Karin med Ozzy hade telefon som kunde filma, riktigt glädje att se =) TACK!

Här är det:

Categories: agility, Film, Jett

1a pris Lydnadsklass 2

Och så har vi varit och tävlat lydnad =)

Jag fick för mig för några veckor sedan att jag måste ju starta en lydnadstvåa och anmälde mig kvickt till en kvällstävling på Solna Sundbyberg. Med extremt få minuter i träningstid bakom oss så kliver vi in på lydnadsplanen med ett enda mål ”ha jäkligt skoj och checka av hur vi ligger till tävlingsmässigt”.

Vi börjar med platsliggning och jag testar att lägga honom på ett ”Plats” som betyder hakan i backen. Han ligger 2 minuter helt blickstilla och är så fantastiskt duktig. Hakan i marken precis hela tiden. Roligt =) 10p

När vi sen går in på plan för att påbörja fria följet så känner jag mig lite smått nervös och jag har nu insett att Jett taggar igång lite på mina nerver och då kommer ljuden. Jag försökte dämpa honom lite men han blir bara mer frustrerad och vi kör ett faktiskt snyggt fritt följ men med ljud vid flera tillfällen så dras poängen fort. Vi hamnade tråkigt nog på bara 5,5p när jag vet att själva utförandet dvs position och så var helt OK. Men man får inte tjuta eller pipa =P

Resten av momenten smackar han av på bästaste sätt och vi får ihop den ena 10an efter den andra. HUR ROLIGT SOM HELST!

Men vid fjärren så la man hundarna snett framför hopphindret och Jett trodde på fullaste allvar att jag skulle någon gång säga ”Hopp” så han låste sig lite och jag fick påminna om att lägga sig ner. En 7a på det momentet.

Avslutningsvis så blev den en 9a på helheten med kommentaren ”Snurrig runt sin förare & SÅ arbetsvillig”.

Vi kammade alltså ihop ett 1a pris och hamnade på 2a placering på vår första start =)
Efter tävlingen kom domaren fram till mig och Rosemarie som tävlade med Wilda (tyvärr ynka få poäng från ett 1a pris) och sa ”vilka pigga hundar ni har” och sen frågade hon mig om Jett hade ont då han sjunker ihop vid exempelvis inkallningen och sitter lite bredbent med frambenen. Sen nämnde hon ”Ja jag har skrivit på helheten att han är lite snurrig, du förstår nog vad jag menar”. Både jag och Rose skrattade gott och sa att det beskriver ju Jett i ett nötskal =)

Kul att tävla och nu satsar vi på en lydnadstrea någon gång mot hösten/vintern.

Categories: Jett, Lydnad, Tävling