Fagersta 9/3 2013

Då har vi varit och tävlat igen..

 

Med en endaste träning sedan 16 februari och minimalt med aktivering i övrigt åkte vi till Fagersta för att få lite mer tävlingserfarenhet. Min fot är som sagt inte 100% men med den lindad och skorna åtsnörade så går det faktiskt riktigt bra. Jag tänker inte alls på det när jag springer i alla fall.

Målet denna tävling var : ta sista hindret. Vad som än händer ska vi ta oss i mål även om vi diskar oss eller något galet händer. Och det gjorde vi ju faktiskt. Bägge klasserna =)

Agilityloppet gick riktigt bra men vi diskar oss vid slalom då han tar fel ingång, hoppar ur sista och vänder precis innan en tunnel (domaren såg det som att han rörde nästa hinder) och vi blev därmed diskade. Men i övrigt kändes det riktigt bra.

Hopploppet kändes faktiskt också helt OK. Vi har en massa att träna och jag en massa att lära men vi kom runt med 15 hinderfel och även denna gång blev det lite slalomstrul. Han har så himlarns bråttom och utför då inte hela slalomen eller hoppar öven en port i mitten.. Men det är bara att träna på. Slutrakan tar han grymt!

Lite filmer

 

 

Categories: agility, Film, Jett

Underbar dag

Har varit en helt fantastisk dag, solen har lyst på den blå himlen och agility har närvarat.

Jett fick äntligen se lite agilityhinder och vart helt lyrisk. Vi körde bara kort kontaktfält och slalom mest för att han skulle få göra ngt. Foten? Ja det känns fortfarande och är alltså inte 100% bra ännu.. Hoppas den läker oå

20130303-182708.jpg

Categories: övrigt

Känns otroligt bra nu!

Det känns nästan som att jag ställt undan en tung ryggsäck som jag haft på ryggen alldeles för länge nu.. Att Lara får börja träna igen och vi har inga fler inbokade tider hos varken veterinär eller sjukgymnast känns så förbannat bra faktiskt. Tänk vilken resa vi gjort… Utredningar, veterinärer, djursjukgymnaster, vattentrask, strömsholm, röntgen, magnet röntgen, operation, anfall… Ja kostnaden ska vi inte ens prata om, hon har varit värd var enda krona! Snart fyller hon 6 år och jag hoppas att hon kommer hålla sig fräsch framöver. Siktet är inställt på att börja träna lydnad med mål att starta lydnadsklass 3 och denna gång ta oss till eliten. Hon har ju sådan kapacitet och det hänger på mig att förvalta det som finns…

Vi kommer skynda långsamt men jag längtar så otroligt mkt att få visa upp henne igen och få spendera massa tid på träningsplanen med brunråttan.

Nu är det bara dags att sätta igång träningshuvudet hos mig igen och strukturera upp oss lite. Vet inte riktigt i vilken ände vi ska börja ännu och just nu är det lite för halkigt att träna ute.

Jag får väl bita i det sura äpplet och ta tag i den där förbannade vittringen…. =)

Categories: Lara, Lydnad, övrigt