Kanske med sikte på december?

Jag och Jett har ett sjukt bra flyt i lydnaden just nu. Han har landat i fotgåendet (dvs tränger inte som ett AS hela tiden) och vi börjar få till alla smådelar för att kunna starta en klass 2. Kanske ska vi sikta på östhammartävlingen den 26 december?

Kvällens träningspass som bestod av framåtskick till rutan, ordkontroll, inkallning (fokus på att sitta rakt) och ff gick riktigt bra. Några delar som ännu inte sitter 100% och jag behöver komma på en plan. Men helt galet va roligt det är =) =)

Lydnadspepp är förnamnet!

Categories: Jett, Lydnad

Änglahunden Zilla

Idag skulle min allra första egna hund Zilla fylla 9 år gammal.
Tyvärr så fick hon lämna jordelivet för ungefär 1 år sedan pga smärtor som inte ville ge med sig.

Zilla bodde sista tiden hos Malin i Härnösand och där fick hon precis den kärlek och uppmärksamhet som hon behövde.

Categories: Bilder

Dee 3 år

Min lilla prinsessa börjar bli stor. Idag fyller hon och hennes syskon 3 år. Vi tänker såklart extra mkt på de som fick lämna jordelivet alldeles för tidigt, Kim, Spot & Flicka.

Jag minns tiden i valplådan som om det vore alldeles nyligen och jag minns maj 2011 då jag överlämnade Dee till Anneli. Tungt beslut med ett av mina bästa. Jag får lite SMS och mail ibland från dem där hon berättar hur bra det går och vad de hittar på för skoj. Det värmer i mitt hjärta att hon har hittat hem så bra på gotland!

Ett stort GRATTIS säger vi till Flaxa-Sam valparna idag!

Categories: Bilder, Dee

Lydnadsträning

Igår åkte vi ner till klubben för lite lydnadsträning. Var längesedan jag körde något större träningspass på klubben, har mest blivit korta pass hemma inomhus.

På plats låg fokuset på ordkontroll, fotgående (höger svängar), rutan och platsliggning.

Och det jag tar med mig hem är, hur jäkla svårt är det att sätta fötterna rätt i en höger om halt och höger om marsch? Det bara gick inte! Jag som tyckt det varit så lätt med Lara, men med Jett är det annorlunda. Han är väldigt känslig för hur jag rör mig och råkar jag vrida om lite för mkt så har han redan hamnat för långt fram i halten. Gäller att sätta sig ner och klura på det där.
Annars gick allt faktiskt över förväntan bra. Jag har kunnat avancera i ordkontrollen ”sitt, ligg, stå” och la in det nu vid sidan samt utmanade honom att tänka på vad jag säger.

Rutan har jag under utveckling då vi testar ett nytt sätt att lära in det hela. Denna går ut på att lära honom springa rakt fram på signal, ska bli spännande att se hur det utvecklas.

Platsliggningen ligger med störst fokus på hakan i backen och han klarade det fint idag ungefär 1/2 minut. Längre har vi inte kommit.

ROLIGT!

Lara fick även hon köra lite fotgående för det är ungefär det hon får göra för tillfället. Men den tjejen är helt GALEN! Hon skulle behöva springa av sig all energi först innan vi tränar något alls. Det spritter i kroppen på henne och hon både tränger, varierar positionen och låter i fotgåendet. Vi avslutade det hela med lite godissök istället =) Lugnt och fint.

Categories: Jett, Lara, Lydnad