4 veckor efter operation

Då har det snart gått 1 månad (2 augusti) sedan Lara lämnades på Ultuna för operation av ländryggen. Vi rehabiliterar för fullt och går sakta framåt i rätt riktning. Hon får gå 10 minuters promenader (ca 5-6 st) om dagen och vi ska nu börja lägga in några 15 minutare för att sen öka till 20 minuter osv. Hon går jätte bra och jag får knåda på ryggen rätt ordentligt utan någon reaktion. SKÖNT!

Vi har börjat med vattentrask på Ultuna för att hon ska ta ut stegen ordentligt och kör parallellt lite puff & knuff övningar för att stabilisera och väcka muskulaturen i de inre ryggmusklerna. Lara tycker såklart att hon är jätte frisk och kan springa o fara överallt, men så är då inte fallet =) Tur hon är på bra humör i alla fall!

Fortsättning följer….

Categories: Lara, rehabilitering

Underbara dagar

Hur underbart är det inte med semester och lite ledighet? Sommaren börjar titta fram och jag njuter av våra dagar tillsammans..
Lara har såklart också fått vara med, men tyvärr får hon inte springa lös och njuta av det lika mycket som Jett. Men hon har nog njutit av att ligga på altanen och slöat och fått gå lite små rundor. Livet är inte lätt som nyopererad.


Categories: Bilder, Jett, Lara, övrigt

Uppdatering

Läget med Lara är väldigt bra, hon känns otroligt pigg och verkar inte ha ont alls. Hon tycker väl inte att livet innanför kompostgaller eller bur är direkt spännande och att endast få gå ut 6 gånger om dagen i 5 minuter är ju inte något jätte spännande heller. Men hon sköter sig strålande och tar faktiskt allt med ro trots att det ses lite tråkigt.
På tisdag ska vi tillbaka till Kjerstin så jag hoppas på goda nyheter. Är dock lite orolig då jag tycker att hennes svans nästan ”fastnar” i ett läge när hon suttit i bilen en längre stund. Hon stör sig otroligt på det och då har jag hjälpt till lite att få den tillbaka till ”normalläge” och sen är allt lugnt igen.. Hmm lär se vad det beror på.

Med Jett så fortsätter vi träningen i lydnad, agility och lite vallning har vi också hunnit med. Lydnaden låter jag ta den tid det tar då jag valt att fokusera lite extra på agilityn. Ska bli så galet roligt att ÄNTLIGEN få tävla med egen hund på en agilitybana!

I lydnaden så har bitarna fallit på plats fint och jag tycker verkligen vi funnit en fin känsla i fotgåendet trots att den ännu är under utveckling. De andra momenten i lydnadsklass 1 har vi väl klara så förhoppningsvis ska vi klara av att genomföra en tävling i september.

Agilityn går bara framåt, där är det jag som är lite efter i utvecklingen. Men han har fixat 12 pinnars slalom och nu även en hel gunga själv. De hinder vi inte testat är A-hindret och balansen har han bara sprungit över 1 gång själv.

Vallningen tar vi lite när det kommer men han känns väldigt fin där. Det är jag som behöver lära mig (som vanligt) och sen försöka föra över lite kunskap till Jett så att det blir rätt.

Så vi kan väl säga att livet går framåt på både Laras rehabilitering och Jetts träning. Är otroligt glad att jag har Jett, annars vet jag inte riktigt vad jag hade sysslat med. Frimärkssamling kanske hade varit något =P

Categories: agility, Jett, Lara, Lydnad, rehabilitering, Träning, Vallning

Lugn dag

Valde att stanna hemma från praktiken idag så Lara kunde få en lugn dag pga allt som hänt denna vecka. Och lugnt har vi verkligen tagit det. Vi sov hela ligan till 10, Lara i den lånade Hansesgården hagen som förövrigt är hur praktisk som helst. Hon fick ha på sig kragen i natt för att jag skulle vara säker på att hon inte slickar på såret och det klagade hon inte alls på.

Sen har vi under dagen bara vilat och gått våra små små kissturer. Hon kan både kissa och bajsa utan några problem så det känns skönt. Tror nog inte hon har fått urinvägsinfektion som de kanske trodde på ultuna och det är ju bara skönt.
Inomhus har jag gjort en liten hage med kompostgaller och en bur som hon får vara i på dagarna. Sen la jag in ena badrumsmattan så hon inte kan halka på mitt golv. Tror hon tycker att det är helt OK att vara där, buren är mysigast i alla fall för där ligger hon jämt <3

 

 

Categories: Lara, rehabilitering

Lara är hemma igen!

Denna gång hoppas jag inte vi behöver åka tillbaka förrän vi ska på återbesök hos Kjerstin & veterinären.

De har fortfarande ett stort frågetecken på varför hon fick dessa 3 krampanfall och vill inte säga något alls egentligen. De har dock tagit bort morfinplåstret och även om de själva inte vill erkänna det så tror jag att hon fick en överdos av smärtstillande och krampade pga det. Alla värdena är fullt normala och hon visar inga tecken på att någonting skulle ha hänt under operation (nedsövning etc). De skriver i pappret som jag fick hem att de med största sannolikhet INTE var EP anfall vilket är hur skönt som helst att veta. Och det tror jag ju inte heller att det kan vara då ingen i släkten har EP eller påvisat anlag för det.

Nu är hon i alla fall hemma och otroligt pigg! Att vara instängd i komposthagen var jätte tråkigt tycker hon =) Hoppas på några lugna dagar nu så vi kommer in i rutinerna och att läkningen går snabbt framåt.

Tack alla för stödet, värmande orden & hållna tummar! Stor KRAM till er alla!

Categories: Lara, rehabilitering