Vallning

Idag har vi varit hos snälla Anki i Almunge och vallat lite. Hon ville ha hjälp med att någon stod med en hink kraftfoder så fåren stod stilla när hon skulle skicka på ett hämt och jag behövde låna lite får, perfekt byte =)

Jett gick jätte bra inne i 25an. Vi fick lite tips från Anki så att Jett håller ut på sina flanker och sen försökte vi oss på att fösa lite får. Det tar sig! Hunden är duktig, nu ska bara jag lära mig att föra honom också =) Men det är väl som det brukar vara, man ska ha en liten träningsplan för att nå målet. Men hur sjutton lägger man upp en plan inom något man kan ytterst lite om? Ja det får jag klura på.

Tack Anki för lånet! Vi kommer hemskt gärna igen.
Om ni är nyfikna på vallning så kom gärna ner till Knivsta BK imorgon och eller på torsdag. Det är nämligen vallhundstävlingar på ängen nedanför klubben. Super skoj att kika på!

 

Categories: Jett, Vallning

Midsommar

Vilken underbar helg vi har! Firar midsommar uppe hos Rosemarie i Härjedalen med hundträning och härliga människor. Hon har en helt egen agilitybana bara nedanför huset och ett perfekt badställe för hundarna en kort promenad bort. Kan det bli bättre?

Både jag och Jett trivs som fiskarna i vattnet ska ni veta. Lara hon har det toppen hemma hos pappa och njuter för fulla muggar.

Categories: agility, Bilder, Jett, Lara

Agilityträning & Lara

Agilityträningen är i full gång. Jetts utveckling går framåt och snart så börjar det faktiskt likna just Agility. Sen ska bara jag få till min handling och lära mig hur man kör den avancerade baletten och susar fram på banan med min hund =)

Lara har fått varit hos veterinären för en genomgång inför operationen. De tog blodprov och svaren visade inga konstigheter. SKÖNT!
Nu väntas nervösa dagar fram till den 2 juli då det är operationsdags… Jag hoppas för allt i världen att det går bra och att hon kommer hem. Hon kommer få vara kvar minst ett dygn för att se till att allt går bra. De nämnde att hon kommer kunna ha fruktansvärt ont då de ska in och lyfta på nerver.. Lilla hjärtat!! Håll tummarna alla mina vänner.

Categories: agility, Jett, Lara, rehabilitering

SM 2012 – Borlänge

Då är vardagen igång igen efter en helt fantastisk helg uppe i Borlänge på Lydnad & Agility SM 2012.

Det var har varit en helg bland massvis av hundar, trevliga människor, skratt, regn & såklart massa hejandes på Knivstas egna ekipage. Tänk att vi har hemma ekipage som kvalat in till SM! Hur roligt som helst =)

Vi har fått sett agilityns elitekipage göra upp och guldmedaljen och man kan inte annat än le stort och bara njuta. Så otroligt häftigt! Det bästa av allt var ju att Knivstas Patrik med sin sheltie Sam vann individuellt GULD & kom sedan tvåa och tog därmed SILVER med sitt small lag. Mängder med GRATTIS! Ett stort GRATTIS också till alla andra Knivsta ekipage! Ni är GRYMMA!

Taggad till tårna är bara förnamnet, för någon gång i mitt liv ska jag också stå på startlinjen. När det blir? Den som väntar på något gott….. =)

Categories: agility