Bra pass!

Precis hemkommen från ett träningspass med Jett på KBK. Det var agility på schemat och jag hade innan bestämt mig för att köra lite slalom, en enkel hopptekniksövning och sedan fortsätta med kf. Idag var vi själva på planen och jag märker vilken skillnad det blir på mig. Jag kan på något sätt slappna av mera, göra som jag vill och bara släppa loss totalt. Jag tycker absolut det är toppenskoj att träna med andra, men jag har fortfarande mitt lilla hjärnspöke som tycker det är jobbigt. Jag är så rädd för att göra fel och då fegar jag ur istället. Ett ständigt arbetande på detta spöke ska ni veta =) Och spöket har minskat, nu är det bara en liten prick som ska ut från hjärnkontoret =)

Hur gick träningen då? 
SKITBRA! Jett har verkligen förstått slalomprincipen och det är inte alls långt kvar tills vi har 4 pinnars slalom. Den bakre är vinklad helt rätt och den främre är ytterst lite vinklad. Så jäkla roligt =) Jag har lagt på lite störningar men kommer lägga på mer när 4 pinnar sitter.

Sen kontaktfälten. Något vi har pysslat med lite hemma dock inte alls så mkt jag hade velat. Men nu tycker jag att han har förstått någolunda hur det ska se ut och testade igår på balansbommens nedfart. Och se där, det förstod han! Och idag hade polletten ramlat ner ännu längre. Snart så mina vänner =) =)

Vilken fantastisk hund jag har!

Categories: agility, Jett

Träning

Fortfarande inget samtal från Kjerstin och en massa strul bara när jag skulle få receptet från ultuna, men det är ju lite typiskt dem att strula till det när det gäller sådant.. De ska vara glada att de har goa Kjerstin där!

Det har varit lite paus på träningsfronten med Jett, visst vi har pysslat lite hemma men jag tappade lite energi efter beskedet gällande Lara. Men nu tror jag det är dags att vi tar oss i kragen på riktigt. Jett är en grym hund med många fina delar. Inte den allra enklaste alla gånger så det gäller att jag är på min vakt.

Dagens träning på klubben gav mig verkligen en tankeställare att nu är det dags att jag tar tag i träningsplaneringen om vi ska ta oss någonstans. Jag kan inte stå och trampa i små detaljer, det är ju helheten man vill åt också.

Så nu har jag och Jett anmält oss till en elitsatningskurs med start i Augusti. Kommer bli så grymt roligt och jag längtar redan. Ska förvalta tiden väl fram tills dess och hoppas på att kanske kunna starta en lydnadsklass 1 till sensommaren.

Agility går också framåt, vi tar det ganska långsamt dock. Grabben behöver mkt ordning och reda om vi säger så =)

Så med andra ord säger vi ”Theresé, skärp till dig och träna för ett resultat, tänk inte så mkt hela tiden” =)

Categories: agility, Jett, Lara, Lydnad

Lara

Idag har jag varit hos Kjerstin på ultuna med Lara. Jag har inte varit där sedan vi gjorde MR i december och kände att det nu behövdes göras en koll på hur mitt hjärta mår. Jag har haft lite onda aningar, men Lara är så otroligt levnadsglad så man ser inte så mkt i vardagen.

Hos Kjerstin pratade vi först om magnetröntgen och vad den visade. Det är nämligen så att Lara har en förändring på en kota i ländryggen som gör att det trycker på en nerv och därför så har hon ont till och från. Hon har även förtjockningar runt kotan som också gör att nerverna inte kan sända ut det de ska till musklerna i bak. I vilket fall som helst är det inte som det ska vara.

Jag fick börja prata lite om hur mina tankar har gått efter att jag fick reda på MR resultatet där jag fick vet att operation är troligen det enda möjliga, men det finns risk för diskbråck även där. Mina tankar har då varit att det inte skulle vara ett värdigt liv för Lara att opereras och sedan gå på rehab nått år för att sen sakta startas i gång och då redan vara mot 7 år gammal. Men där fick jag sen en helt ny bild. Kjerstin förklarade det hela mycket noggrant och tydligt för mig och sade väldigt svart på vitt att Lara har otroligt ont och att bara låta henne vara är rent ut sagt elakt. Med andra ord, då skulle hon må bättre av att lämna jordlivet. Alternativet som finns är att operera och i alla fall få henne smärtfri för att sen kunna leva ett liv som sällskapshund och i absolut bästa fall kunna göra någonting annat. Hon ville inte lova något, för en operation är alltid en risk. Men hon visste om en hund som hade genomgått liknande operation som idag hade kommit igång med arbete igen och det fungerar jätte bra. Så det finns hopp!

Stegen är nu att Kjerstin skulle prata med en veterinär om prognos och lite tankar angående operation och sedan får jag veta det i veckan.

 

Jag vet att det en dag kommer komma då jag måste ta beslutet att låta mitt hjärta vandra vidare, men jag tycker det är alldeles för tidigt  nu.. Hon är min andra halva och jag tänker göra allt för att hon ska få bli smärtfri och må bra. Självklart tänker jag inte vara självisk och bara tänka på mig! Lara går absolut i första hand.
Men det var en chock att få höra någon säga orden ”eventuellt ta bort henne”….

Tårarna slutar aldrig rinna…. Nu hoppas vi på ett mirakel!

Categories: Bilder, Lara, rehabilitering

Landet

Hur underbart är det inte med långhelg? I torsdags packade vi bilen och åkte till skärgården för att spendera några lugna dagar. Hundarna har haft det toppen och man ser hur de njuter av att vara på landet. Att vara ute mest hela dagarna och ha lite frihet under ansvar tar på krafterna. På kvällarna har de legat helt utslagna och jag kan säga att jag hade med mig hem riktigt nöjda hundar. Till helgen hade vi också sällskap av Malins lilla On som verkligen smälter lätt in i flocken och då blir det väldigt enkelt att ha tre hundar =)

Underbara vänner, galet god mat, finaste hundarna och fantastiskt väder. Vad mer kan man önska?

20120521-170023.jpg

20120521-170036.jpg Vi hittade några super söta rävungar i en av bodarna =) 

20120521-170047.jpg

20120521-170100.jpg

20120521-170107.jpg

Categories: Bilder, Jett, Lara, övrigt

Min agilityvovve Jett

Har precis landat hemma i soffan efter en skojsig träning för Malin E. Vi är 4 stycken som träffades när våra vovvar var valpar och nu har vi satt igång igen när alla är över året. Jätte roligt!

Vi har ju precis påbörjat det här med hinderinlärning och eftersom jag aldrig riktigt kommit igång och hunnit färdigt med tidigare hundar så kan jag verkligen inte påstå att det är lätt att tänka på alla bitar. Himlarns tur vi har Malin måste jag säga =)

Känner att jag behöver verkligen verktygen och någon som står och förklarar för mig vad nästa steg är och hur jag kan gå vidare, för annars så står jag gärna och stampar i samma spår. Lite så som i lydnaden….Har lite svårt att gå vidare och någon gång hoppas jag att jag lär mig det =P Men jag har ju inte riktigt så mycket erfarenhet av egna hundar, så om 10 år hoppas jag vara mycket bättre hundtränare. Vilket jag är ganska övertygad om att jag kommer vara.

Att sedan ha en hund som Jett, en riktig pajjas, så gäller det för mig att ha en bra planering med tydliga riktlinjer så vi tar oss åt rätt håll.

Bakläxan denna gång var mer koncentration- och självkontrollövningar. Ett exempel är att kunna sitta still och samtidigt kampa. Kan han det så kommer våran kontaktfältsträning gå mycket snabbare framåt än om han ramlar av hela tiden för att han inte kan hålla position samtidigt som han kampar.Men jag tror det kommer bli riktigt bra det här! Han har ju förutsättningar att bli riktigt duktig, så nu är det bara upp till mig =)
AGILITY here we come! =)

 

Categories: agility, Jett, Träning