Svartberg föreläsning

Har precis kommit hem från en intressant föreläsning av Kenth Svartberg som handlade mycket om samarbete med sin fyrfotade vän. Han är otroligt duktig, inspirerande och pedagogisk föreläsare Kenth med en stuns av humor. Gillar att lyssna på sådana människor, helt plötsligt så har liksom 1,5h bara sprungit iväg och föreläsningen är slut. ”Tiden går fort när man har roligt” brukar man ju säga =) Man kan nog byta ut ”roligt” till ”roligt och intressant”.

Samarbetet vet man ju är någonting som verkligen är super viktigt i en relation till hunden. Samarbetet är ju faktiskt A och O för att man ska kunna leva tillsammans. Kändes roligt att få med sig lite nytt och få bekräftelse för sådant man hört och vet sedan tidigare. Roligt när man själv får känna att man har en del goda kunskaper om hunden som just är mitt största intresse i alla fall.

Så med lite nya tankar till träningen med Jett och Lara så tror jag inget kan stoppa oss nu!

Känner mig riktigt PEPP!

Categories: Jett, Lara, Lydnad, övrigt

Agilityträning

Idag har jag och Jett varit och tränat i hundhallen som är nyöppnad i långhundra. Alltså ca 10-15 min ifrån mig. Hur perfekt är inte det? =)

Vi är en grupp som tränar mitt på dagen och idag var första gången jag var med.

Jett fick testa lite valp-unghundsövningar i form av hoppteknik och skötte sig strålande. Sittandet innan ett OK kunde ju vara lite snyggare än dagens BC style =)

Jätte roligt att få börja köra lite med honom nu, längtar tills han blir äldre och vi kan börja med lite mera hinder.

Han tycker det är lite stökigt med alla andra runt omkring, men håller sig otroligt bra till mig, slår ut lite av sin frustration på leksaken hör jag dock =P GÖLLE JETT!!

Längtar redan till nästa gång! Va ROLIGT det är =)

Categories: agility, Jett, Träning

Kurser och träningsläger

Är så sugen på att gå någon kurs eller åka på ett lydnadsläger i sommar. Finns jätte många kurser och läger jag skulle vilja gå, men min lilla studentkassa säger emot ganska så ordentligt.. Att jag sedan inte har någon som vill åka på läger med mig är ju jätte tråkigt det också.. Får satsa på att träna ordentligt själv i stället och sedan gå ett läger eller kurs till nästa år. Mitt första år utan studentkassa =)

Kanske en privattimme kan vara något o börja med, det bör jag ha råd med =P

Categories: Lydnad, övrigt, Träning

Nya tips och tankar..

Att lägga ut en film på ett kort träningspass gynnade i en hel del tankar och nya ideér. ROLIGT! och TACK!
Det är ju svårt när man sitter hemma och tränar ena passet efter det andra och märker hur fel det blir. Man tänker om och testar någonting nytt, men näe det fungerar inte heller så bra som man hade önskat. Nu har jag hittat ett sett som i alla fall gett mer utdelning och bevis på framåtsteg är något annat sätt och det känns som att man är på fötter igen.

Nu ska vi träna vidare och testa lite av de tips jag fått. En uppföljning kommer nästa vecka =)

Malin skrev en väldigt klok sak. ”Vad kostar det att spotta ut den? Får han ta den direkt igen och fortsätta träna?”
Jag har haft det tankesättet i huvudet, men tänkt att det som kostar om han spottar är att apporten försvinner en kort stund. Jag har alltså tagit den bakom ryggen och sedan plockat fram den så får han testa igen. Egentligen om jag tänker efter kostar det ingenting för honom.. Inte tillräckligt för att det ska vara värt att hålla den i alla fall..

Tål att tänkas på…

Categories: Jett, Lydnad

Hur går apporteringen?

Jodå, framåt! Han får nu sitta i fotposition och när jag presenterar slangen så vill jag att han griper och drar men bibehåller den sittande positionen. Jag råkade klicka för en resning, men annars så sköter jag mig hyffsat. Målet är sedan att han ska kunna sitta still och dra en längre period och där efter ska jag kunna släppa en hand.
Här har ni lite filmbevis från dagens träning.

Categories: Film, Jett