På rätt spår

Efter att ha deppat i två dagar över mitt egna dåliga beteende och diskuterat saken med mina närmaste vänner, så var det tid för lite hundträning.

Åkte ner till klubben och mötte upp Emelie och Rosemare med hundar. Emelie hade några nya övningar som hon tyckte jag skulle testa så vi gjorde det helt enkelt.

Alla tre fick visa upp sina fotgående för varandra och så tog åskådarna på sig sina mest kritiska ögon och granskade millimetrar. OK inte ordagrant, men vi såg flera saker hos varandra som behövde förbättras och som redan var riktigt bra.

Jett gjorde strålande ifrån sig och nu har jag massvis med verktyg för att fortsätta vårt arbete mot det perfekta fotgåendet.
Några ställande under gång, apportering och en platsliggning fick vi också till. Han är så otroligt rolig min lilla kille att träna med.

Tur vi fick till denna träning så bra, för nu kan ja sova med ett leende på läpparna =)

Categories: Jett, Lydnad, Träning

Att det ska vara så svårt ibland

Jag funderar seriöst på att gå till någon form av mentalcoach för snart blir jag galen på mig själv. Hela tiden försöker jag skydda mig själv genom att slå upp en mur framför mig. Varför tar jag saker och ting personligt?

Igår var det träning på Väsby med en ny träningsgrupp jag tänkte joina. Jätte skoj att ha nya människor som kan diskutera hundträning och se småsaker man själv inte lägger märke till i sin egna träning. Tyvärr var vi bara 4 stycken, men vi kämpade på bra. Man får 20 minuter var på sig att få hjälp med det man vill och då står resterande gruppen och tittar på och kommer med tankar och ideér.

Tyvärr gick dock inte träningen alls som jag hade önskat. Jätte besviken på mig själv och när jag satte mig i bilen påväg hem så kunde jag inte rå för att tycka hur otroligt dålig jag är. Nu vet jag ju att det egentligen inte stämmer, inte helt i alla fall. Jag får höra från flera håll hur duktiga de tycker att jag är och självklart är det jätte roligt. Men jag måste börja tro på det själv också..

Bryta ihop o komma igen heter det väl?

Får testa det denna gång….

Categories: Jett, Lara, övrigt

Första advent

Och vi fick snö!!! Hur underbart är inte det?
Nu önskar jag att det blir lite kallt också så all äcklig gegga fryser fast och snön får bli ett ljust o fint täcke på marken.
Tänk att vi kanske får en vit jul trots allt. Jag får ju tyvärr inte riktigt se det, då jag under julen befinner mig på andra sidan jordklotet på stranden. Första gången jag inte är hemma på julafton, kommer kännas helt galet.

Dagen har annars bestått av lite julbak, så nu doftar det gott i lägenheten. Sedan har vi fått lite sällskap av världens underbaraste On, Jetts lilla kusin. Matte Malin jobbar, så då får han hänga här. Känns som en i flocken, inga som helst problem. Nu ligger de alla o sover på diverse ställen, lugnt och skönt med andra ord =)

 

 

 

Categories: övrigt

Resultat om en vecka

Nu har vi kommit hem från vistelsen på ultuna och ackis.

Alltid ska det vara någonting som bråkar när jag ska till veterinären, denna gång var det på ackis som allt inte riktigt gick som smort.
Dörren in till väntrummet var öppet och jag klev in o satte mig, efter 30-40 min kommer en engelsktalande veterinär/sköterska och är hur stressad som helst. Hon trodde inte vi hade kommit och var påväg att ringa efter oss. Fick reda på sen att dörren in till vänterummet tydligen inte skulle gå att öppna, utan den skulle varit låst. Så jag hade varit tvungen att ringa på en liten knapp som fanns utanför och då hade de öppnat åt mig samt sett att jag och Lara var på plats.

Hur skulle jag veta??

Sen som vanligt så vart det bråk vid sprutan, Lara avskyr det där och jag höll i henne. Men sköterskan blev rädd när Lara skuttade till åt sidan och ville ha munkorg, men jag sade att jag höll i. Sen ropar hon till ännu en sköterska och nu vill de att hon ska ligga ner och så ligger den där sköterskan typ på Lara och trycker ner henne. Kan ju lova att det där var inte uppskattat av Lara. Hon morrade på rätt bra kan jag lova, så efter att jag bad om att få ha henne stående, så gick allt som smort. Suck!

Men nu är det bara att vänta på resultat, en vecka skulle det ta ungefär. På pappret hem står det att det skulle ta 4 veckor innan jag får ett riktigt resultat. Hm jaja, bara vänta o se när veterinären ringer =)

Hoppas på det bästa så länge!

 

Categories: Lara, rehabilitering

Dagen D…

Äntligen är det tid för Lara att få undersökas och göra en MR så vi får se vad som är fel på mitt hjärta…

Just nu väntar vi på veterinär på Ultuna för att sen åka vidare till ackis..

20111125-104637.jpg

Categories: övrigt