små framsteg

Jett fick sig ett träningspass på klubben idag och jag kunde mig se några små framsteg.

Vi kör fotgående och jag testar nu en ny metod som jag inte riktigt kört förut, alltid lika spännande och det är lite så nervöst faktiskt. Vill ju inte att de ska bli några fel, men jag tänkte ge detta ett tag för att se vad som sker. Han har haft lite svårt att kunna koncentrera sig och inte ”sno” godbitarna. Jobba först och på min frisignal få ta godis, inte lätt säger Jett. =) Men idag så fick vi till flera bra repetitioner och det kändes riktigt fint. Han är också lite störningskänslig av andra som tjoar o tjimmar på plan, speciellt när Rose tränade med Wilda bara en bit ifrån.. Vi flyttade oss en bit och genast blev det lättare att koncentrerade sig.

Blev lite apporteringsträning också och även där ser jag mig kunna bli grymma gripanden, så ett toppenpass med andra ord =)

Lara fick träna lite smått fotgående men på höger sida, bara för att få göra litegrann. Hon är lite väl het och nästan bits när hon ska få sin godbit den lilla bruna björnen =)

Nu tar vi en lugn kväll i soffan och vilar upp oss för en ny skolvecka.m

Categories: Jett, Lara, Lydnad, Träning

Lugna gatan

Är det här hemma efter helgen..

Vi var på klubben i måndags och tränade lite smått och det var minimala framsteg, gäller att jag är med i planeringen nu så vi tar oss vidare mot rätt riktning. Innan hade vi också varit i vallhagen hos Ann och Jett fick putta lite får och träna på ordet ”ligg” och där blev det stora framsteg, han börjar hajja att man kan lägga sig lika snabbt där och inte göra rullningen =) Han är så mjuk o fin bland fåren, känns riktigt bra. Lite fårbajs är dock fortfarande gott tycker herren =)

Lara har inte fått gjort så jätte mkt, lite små saker på promenaderna, men annars tar hon det lugnt.  Vi väntar nu på en remiss för att få åka och göra MR…

Categories: Jett, Lara

Lydnadshelg

Försöker komma på rätt ord för att sammanfatta denna helg som gått i hundenstecken. Som vanligt kanske man ska säga?

Monica från kennel Rapports har varit uppe och drillat Knivstafolket i lydnaden och jag får alltid med mig någonting nytt från henne.
Denna gång en hel del faktiskt, jag fastnar så lätt i ett tankesätt och kör lite fast. Jett fick vara min kurshund och vi fick visa upp det lilla vi börjat med i fotgåendet. Jett är en väldigt aktiv och sprallig liten sak och jag har lyckats göra några totalmissar. Fick mig förklarat varför det blivit som det blivit pga hur jag gjort. Inga större tokigheter, men jag är ju känslomänniska nr 1. Jag vill till en början inte inse att jag gjort fel, fast egentligen vet jag exakt varför och hur jag skulle gjort istället. Lite roligt det där att jag tänker helt rätt, men gör en annan sak. Men jag tar ju åt mig så mkt personligt och ser mig själv som the biggest looser ever, som vanligt skall tilläggas, och surade till lite. Inte på Jett, han är ju för gullig, utan på mig själv. Men det har förbättras något enormt, förut skulle jag brutit ihop totalt.
Men som tur är, släpper inte Monica av mig från plan förens vi är på rätt spår igen och det tog inte lång tid innan vi fick till riktigt bra träning och en bra planering framöver hur jag ska göra. Behöver verkligen någon som plockar mig när jag är sådär dumdristig. =) Tur det finns fler på klubben som börjar lära sig hur jag fungerar. =P

Lite tips för apporteringsträningen fick vi också med oss hem och jag är jätte nöjd med Jett i helgen. Är alltid nöjd med min lilla kille i och för sej =)

Med andra ord, en helg som inte bara gett mig tips på hur jag och Jett ska komma vidare i träningen, utan jag har också fått mig en mentalknuff i ryggen. Och det är det sistnämna jag behöver mest.

Längtar redan tills Monica är tillbaka så jag kan få visa upp våra framsteg som vi ska göra tills dess =)

Categories: Jett, Lydnad, Träning

Pigg tjej

Lara var på sitt bästa humör på morgonpromenaden. Hon var riktigt lekfull och glad, härligt att se henne så. Undrar om hon förstått att jag inte tänker låta henne bli sällskapshund på heltid ännu? Att jag struntar i vad det kostar och väntar på en remiss för MR? Det kändes så i allafall. =)

 

Idag kommer Emelie och Emil till oss och bor här över helgen. Ska bli trevligt med sällskap, speciellt att träffa Emelie igen nu när hon har flyttat uppåt i landet för kärleken =P
Sen i helgen blir det Monikakurs för hela slanten. Hade tänkt gå ena dagen med Jett och den andra med Lara. Men jag har bestämt mig för att inte köra Lara, så antingen om ja hittar någon som vill ha min halva kurs eller så får väl Jett gå hela helgen. Vi har ju inte kommit så långt i träningen, så därför det känns lite onödigt. Får se vad som händer =)

 

Categories: Jett, Lara, rehabilitering

Kort vistelse hos Vet.

Hade visst fått lite missvisande information.

Hade tid hos vet idag vid 0930 och eftersom jag inte visste hur lång tid det skulle ta, fick höra från Kjerstin igår att det kunde bli några timmar, så lämnade jag Jett hos snälla Malin. Ville inte ha det i bakhuvudet att han låg hemma själv i flera timmar eller haft honom i bilen.

Blev positivt överraskad av hur snabba de nu var på Ultuna. Jag fick komma in redan innan utsatt tid och veterinären kom snabbt in på rummet. Även hon konstaterade att Lara reagerar väldigt mkt i ländryggen, men också i en tå och högerbogled var inte 100% men hon har inte nedsatt rörlighet så. Hon tyckte vi kunde strunta i vanlig röntgen och istället skulle jag ringa mitt försäkringsbolag och lyssna om de kan täcka MR som skulle kosta runt 9000:-…

Så vi fortsätter resan mot svar…

Categories: Lara, rehabilitering