Någon som vill passa Jett?

Planeringen sprack lite när tilltänkta hundvakten till Jett, när jag åker till VMet troligen inte kunde ha honom längre =P

Därför slänger jag ut ett litet inlägg här och ser om någon skulle tänka sig passa Jett, 6 månaders BC från onsdagkväll nästa vecka 5/10 – söndag kväll, vi landar på Bromma kl 2135. Ev hämta måndag morgon/em, tror nämligen jag går i skolan på måndag..

Oj vilken framförhållning detta kändes som. Men som sagt, det blev nyligen jag fick reda på att de inte kunde ha Jett.

Han är en framåt och väldigt simpel liten kille. Mkt spring i benen, men kan slappna av inomhus. Lyhörd, rumsren och sover hela nätter, så länge man vill =) Lätt att lämna ensam. Van att ligga i bur.

Skulle någon känna sig manad, så hör gärna av er.

070-409 88 87 eller therese.ledin @ hotmail.com

TACK!

Categories: Jett

Sthlms avd

Fick bli dagens klubb för lite lydnadsträning med Sigrid och Sara. Har inte träffat dem på evigheter och verkligen inte tränat med dem på jag vet inte hur länge. Blir så när Lara har varit skadad så pass länge och att vi bor en bit ifrån varandra.

Men det var jätte trevligt att träffas igen och trots att det mest blev en massa prat, så hanns det med en del träning också =)

Lara var lite speedad och bet mig i fingrarna precis hela tiden när vi skulle träna. Lilla råttan! Men vi har en bit kvar för att hitta tillbaka till det som var innan alla skador. Kul att hon är taggad i allafall.

Jett fick träna på lite läxor från Malinkursen och gjorde det hela toppen bra! Har börjat utmana lite med vissa störningar och han tar dem så bra!

Härlig dag i Kista med andra ord =)

Categories: Jett, Lara, Lydnad, Träning

Grusplanen

Har en alldeles perfekt grusplan bara framför min bilparkering som passar utmärkt för lite träning med vovvarna.

Den fick vara underlaget för kvällens lilla pass. Hundarna skötte sig som vanligt toppen och jag blir alltid så glad efter varje träningspass.
Jett får en guldstjärna som bara lägger sig ner och väntar nu när jag tränar med Lara precis framför näsan på honom. Först låg han uppkopplad, men sen testade jag att plocka bort kopplet och det gick ju lika strålade det =)

Skön avslutning på fredagens dag..

Categories: Jett, Lara, Lydnad, Träning

Vallning är så KUL!

Andra tillfället på förberedande vallhundskursen idag och det är bara så roligt!!

Jett sköter sig strålande, visst det är lite svårt att lyssna på morsan när fåren står
framför näsan och man vill bara dit. Men det tar sig =) Med lite mer träning på det där, så kommer jag ha en mycket lydig vovve.

Vi fick sedan gå o fösa lite, otroligt roligt är det! Jett gick riktigt fint faktiskt och
man kan absolut säga att han är tänd på fåren.

Märks det att jag tokälskar min lilla valp?

 

Categories: Jett, Träning, Vallning

3 minuter

Gårdagens träningspass på klubben var verkligen givande. Jag hade redan innan bestämt exakt vad jag ville träna och vad jag var ute efter.

Lara fick börja med att träna fotgående lite lätt, vi har tappat en hel del i positionen och hon är en aningen het för min smak just nu. Men vilken glädje att äntligen få träna med min prinsessa igen. Hon är fantastisk!

Med lilleman hade jag planerat att endast köra 3 minuters pass. Här skulle det vara full fokus på mig hela tiden och jag ville inte att han skulle hinna tröttna och börja titta på annat. Så jag ställde mobilklockan på alarm efter 3 minuter och satte igång. Och vi fick till det riktigt bra faktiskt! Blev 4 sådana små pass och de gav otroliga resultat, all fokus på mig och bra koncentration från lillen =)

Vi fortsatte att leka vidare, den utvecklas åt rätt håll, han har börjat bli lite hel angående leken. Så nu gäller det för mig att strukturera upp den bättre än tidigare. Ordkontroll på sitt börjar ta sig riktigt ordentligt, han sitter med fin stabilitet. Ingångarna för fotgåendet var det som var lite svårt idag, så där får jag lägga en tanke till hur jag vill utveckla det hela.

I det stora hela ett väldigt givande pass och att planering lönar sig, det visste jag redan innan. Men att det ska vara så jäkla svårt att planera inför varje träning och hålla sig till den. Det är något att bita i =P

Categories: Jett, Lara, Lydnad, Träning