Egentid

Igår fick Lara egentid med mig när jag höll kurs. Bättre kurshund finns inte, hon finner sig verkligen i allt och sköter sig strålande när jag står o babblar på om det ena o det andra med kursarna.

Snart är det dags att möta veterinären igen för att se hur utvecklingen har gått.

Älskade Lara <3

Categories: Lara

Blodad tand..

En väldigt het valp hade jag igår på apellplanen när jag tänkte träna lite.

Vi körde mycket kamplek, att han ska vända direkt när han griper leksaken som är kastad och komma in till mig. Han är ju helt underbar att träna och ger ALLT.. Men han är också överallt och ingenstans =) Ibland leker han med mig, sen hände nått skitkul en bit bort, typ Emelie och Emil som gjorde en inkallning, då sticker han dit. Men ropar jag på honom kommer han som ett spjut igen. Vill ju inte direkt att det ska bli en lek i sig själv, att ”springer jag iväg, så kommer morsan ropa och så får jag belöning”. Måste fundera lite på det där, hur jag ska göra.

Men mitt i leken såg jag hur leksaken blev helt blodig, tittade på Jett och självklart, han hade tappat ännu en tand när han kampade. En tand ganska långt bak, men brydde han sig om det? Inte det minsta, han ville bara leka ännu mer =P

En galen liten kille, precis som jag vill ha honom =) Kommer bli så otroligt roligt att träna och tävla med honom framöver.

Categories: Jett, Lydnad, Träning

Lydnadshelg

Är hemkommen för någon timme sedan från en jätte inspirerande och lärorik lydnadshelg.

SHU hade anordnad detta på Vilsta sportcenter i Eskilstuna, en toppen bra anläggning, men grymma planer, underbara promenadvägar och mysiga små stugor.

Eftersom jag egentligen skulle gå med Lara, men hon tyvärr är skadad, så valde jag att följa med och gå som åhörare istället. Lara fick vara hemma och Jett fick haka på som miljöträning och lite egen tid med mig =)

Jag åkte tillsammans med Emelie och Rose och vi har verkligen haft en toppen helg =) Vi har bott i samma stuga alla tre och verkligen sugit åt oss alla möjliga tips och idéer som vi fått från instruktörerna.

Instruktörerna för helgen var Fanny Gott, Lotta Linusson och Sofia Edlind, på lördags kvällen kom sedan också Eva Marie Wergård som föreläste i tävlingspskologi. Har hört henne föreläsa om detta några gånger tidigare, men jag behöver verkligen höra detta en gång om året, minst =) Det är så bra! och så troligt nyttigt. Alla var helt lyriska efter föreläsningen och alla hade tusen saker i huvudet som vi tänkte på.

Jag har antecknat massvis i mitt block och fått svar på flera frågor. Jätte intressant att höra hur olika instruktörer kan tänka om samma moment och hur de också har samma tanke, men utför det på olika sätt. Trots att jag varit utan hund och inte fått konkreta tips på hur jag och min hund ska få till ett bättre beteende eller del i ett moment, känns det som att jag har fått hur mycket som helst i alla fall.

Vi har gått igenom de flesta lydnadsmomenten och pratat mycket om belöningar och hur man genom leken kan bygga bra grunder.

Ibland känns lydnad enkelt, men på något sätt ändå väldigt invecklat. För att utvecklas måste man ha en planering, mål att sikta på och lära sig utvärdera sina träningspass för att komma vidare.

Helt enkelt, en jätte inspirerande helg =) Nu är både jag och lilleman trött, som förövrigt skött sig strålande =) Det blir att smälta alltsammans, kolla igenom anteckningarna och sedan börja fundera på hur vi ska nå våra mål =)

Categories: Jett, Lydnad, Träning

Fokusträning & åhörare på agilitykurs

På klubben idag fokuserade vi på att Jett skulle ligga stilla själv medans jag tränar med Lara. Lara fick göra fokusövningar i form av sitta i fotposition med bibehållen kontakt. Tanken var alltså inte att träna Lara, utan att Jett skulle sköta sig. När han låg tyst, fick han komma och träna. Det blev bättre, men behöver absolut fortsätta tränas på =)

Vi fortsatte också med ordkontroll på sitt & ligg, sakta men säkert går vi åt rätt hål. Jag hade en plan och följde den bra tycker jag. Pluspoäng till mig =)

Sedan har jag börjat på en kurs själv som åhörare. Det är en agility SM-satsningskurs för Malin Elfström och eftersom jag inte har någon hund i bra ålder, så fick jag gå som aktiv åhörare istället. Ska alltså göra alla övningar som kan göras utan hund. Dvs gå banvandring, hjälpa till och plocka fram hinder osv. Alldeles perfekt tyckte jag =) Jätte spännande kommer det bli och trots att jag inte har någon hund, lär jag mig massvis.

Categories: agility, Jett, Lara, Lydnad, Träning

Träning på KBK

For till klubben för lite träning med hundarna. Lara fick sig en sitt i grupp och platsliggning, lagom avancerat för den skadade men galet pigga damen :) tänkte ju hon skulle få göra något i allafall. Känns bra att hon blivit piggare, men det går upp o ner. Ibland kan hon kännas jätte trött o loj på kvällen.. :(

Jett fick köra lite ordkontroll på sitt o ligg, svårt säger herrn. Backade lite och förstärkte sitt igen. Några ingångar, massa lek o inkallningsövningar hann vi också med :) sen missade jag att släppa leksaken o fick världens bett över handen o lilleman en tappade en hörntand :p blodigt vart d :) men inget som bekymrade honom, han ville kampa vidare :)

Så glad i mina fina kamrater! Vad skulle jag göra utan dem?!

20110824-091410.jpg

Categories: övrigt