Jett träffar fåren

I fredags var vi (jag och Jett) hos Eva med Anna & Kitty samt Elin & Virus, för att få mingla med lite får. Jett har träffat får en gång innan, men en större flock och inte alls mycket. Så det var spännande o se hur han skulle reagera här när det bara var några stycken. Han hade först inget direkt intresse, utan strosade mest med, klängde på mig och smakade fårskit. Men sen så började vi få upp intresset. Han ville gärna skrämma de stackars fåren och blev lite smått frustrerad emellanåt.. Jätte kul och se faktiskt hur otroligt olika alla valparna var mot fåren. Jag tror inte det tar så lång tid innan Jett fattar vad det där ska gå ut på och har full fokus, vi ska bara se till o få mingla lite till med får =)

Tack snälla Eva för att vi fick komma och som alltid lika trevligt!

Categories: Film, Jett, Vallning

Strömsholm med Lara

Idag var dagen D. Det var dax för Lara att träffa Lennart Sjöström på Strömsholm för en vetrinärundersökning. Vi hade tid kl 10.00, så dagen började redan innan 8 när jag och vovvarna hoppade in i bilen.

Jag fick börja med att berätta hela Laras historia, vilket jag gjort flera gånger. Men varje gång känns det som att jag glömt något, inte så jäkla lätt att komma ihåg allt som skett de senaste åren.. Har ju varit en del =(

Sedan började han känna igenom Lara och hon reagerade ”som vanligt” i ländryggen och det visste jag att hon skulle göra. Hon reagerade också i höftböjaren och någon som var lite överraskande, även i boglederna. Den högra tyckte även Lennart att det knakade oroande mkt i. Så ut i vänthallen och vänta på röntgen.

Där tror jag att ja satt en 30 min minst innan sköterskan kom med sprutan för lugnande. Sedan väntade vi igen på att få komma in på röntgen…

Röntgenbilderna visade sedan att ryggen såg jätte fin ut. L7S1 som Lennart trodde var någonting med, såg kanon ut. Även bäckenet och så var fläckfritt. Kändes jätte skönt att höra! Men hon reagerade som sagt väldigt kraftigt i ländryggen och då musklerna, så Lennart konstaterade att hon har en kronisk muskelinflammation, som pågått till och från under väldigt lång tid, därför den nu är kronisk. Han beskrev det så att Lara kan ha känt av det till och från, och när hon då inte haft ont har hon tryck på ordentligt i en rörelse och pang så var det tillbaka igen. Sen kan de ha lugnat ner sig och Lara har igen gjort något i en kraftig rörelse och sedan spänt sig så kom det tillbaka.. Ja en ond cirkel helt enkelt.

Muskelinflammationen är tydligen väldigt svår att få bort, men vi ska börja med att hon ska äta antiinflammatoriskt och muskel avslappnande. Sen ska vi få några rehabövningar för att försöka släppa muskelspänningen..

I boglederna såg han sedan att på höger sida, den som knäppte, att det fanns en flisa som inte ska finnas där. Sedan så var det på bägge sidor lite gråzoner som var som skuggade och ovala, vilket de inte heller skulle vara. Jag minns inte ordagrant vad han sa, men han nämnde pålagringar..

Jag ska sedan tillbaka om 4-5 veckor för återbesök och eventuellt ville han även göra titthåls kirurgi för att bättre se vad som spökar i boglederna.

Efter att jag sedan väntat o väntat så fick jag mina tabletter till Lara o skulle ut för att betala. När de efter en lång stund ropar upp mig och vill ta betalt för blodprov (som vi inte tagit) så börjar ja bli riktigt less.. Receptionisten fick leta reda på sköterska o veterinär, för att ta bort debiteringen för blodprov som inte tagits kunde ju inte hon. Så vänta lite till och sedan bli inropad där de säger att jag ska hämta Lara, för de glömde bort att ta blodprov.. SUCK! Försöka få Lara lugn på bordet där sköterskan ska ta blodprov, men hon var lika less som mig tror jag, Lara alltså. Vi fick vara 3 stycken som höll Lara =(

Sen äntligen fick jag betala, hundra år senare och mitt humör var på botten…

Hemma var jag först kl 15 och helt slut. Nyheterna om Lara kändes ju både bra, men inte jätte roligt såklart.

Hoppas verkligen nu på att hon blir bra!

Categories: Lara

Nisse-Henrik

Får jag lov att presentera

Nisse-Henrik Jett Ledin!

En riktig pysselkille som alltid har något hyss för sig. Far o flänger överallt och studsar likt en känguru =P

Älskade lilla valp, vad jag tycker om dig!

Categories: Jett

Lisa Frick kurs

Ganska så plötsligt så får jag ett samtal från Rose, som undrar om jag vill med till Finnbogård på Lisa Frick kurs. Då jag inte har en hund, så var det förstås lite tråkigt att jag inte kunde få gå kursen fullt ut och vara med i de praktiska övningarna. Men självklart ville jag med som åskådare och se på Rose o Kellie köra så de ryker.

Även fast jag bara suttit på min stol, filmat Rose, tittat på duktiga ekipage och pratat med alla runt omkring så är jag idag hemkommen helt slut. Det har varit så otroligt roligt, inspirerande och givande att lyssna och se på Lisa och hur hon hjälper alla ekipage att fixa varje sväng och varje sträcka i en kombination/bana. Lisa var inte ute efter att bara tajta alla svängar, hon var ute efter helheten. Att göra hunden linje så bra som möjlig, bibehålla så mkt fart som möjligt och hela tiden tänka framåt i banan.

Åh, de har verkligen varit så jäkla roligt! Har haft så kul med hela gruppen, Lisa och hennes tyska vän Jasmin som också var med, är två väldigt duktiga unga tjejer och såklart jätte trevliga.

Jett har varit med och sköter sig fin fint! Tänder till lite när hundarna kör agility, men det har vi jobbat på =) Gillar den hunden så otroligt mycket. Längtar efter att få börja träna mer o tävla med honom. När han växt upp ska vi också gå kurs för Lisa!

Två mkt givande dagar med andra ord!

Categories: agility, Jett

”Men Lara då!!”

De va orden som både Rosemarie & Emelie sa när jag berättade att Lara fått åka in till Ultuna i går kväll/natt….

Vi tar det från början. Då jag skulle på bröllop på lördagen så lämnade jag både Lara & Jett hos världens bäst Eva, där de skulle få vara ett dygn. Allt frid o fröjd till jag runt 23 kollar min telefon och ser missat samtal från Eva, ett inspelat röstmeddelande och ett SMS… Lara hade tagit sig till köksbänken och snott Rimadylburken och på något vänster fått upp den och sedan smaskat i sig alla goda tabletter, de hade ju leversmak… Eva hade försökt få Lara att kräkas, men lyckades inte utan fick ta bilen till Ultuna.

Där fick det bli en kräkspruta och sen var allt frid o fröjd igen =P Allt har gått bra och Lara är jätte pigg, men det är ju så jäkla typiskt..

Lara som jag tyckt skött sig exemplariskt, inte snott något på bänken på flera veckor och nu går upp o tar en tablettburk…

Jah, jag säger då det… skithund helt enkelt.. o stackars Eva, inte lätt o passa Lara inte . Är ju inte första gången det händer, alltså att Lara äter saker hon inte ska äta o inte första gången hon får en kräkspruta heller..

Tack snälla Eva för allt!

Ni kan ju läsa Ettans ord om brunetten.. ”Hur korkad får man bli liksom?….”

Jett hade skött sig i allafall, tur jag har en skötsam hund =)

Categories: Lara