Midsommar

Hundarna och jag tog tåget upp till Ljusdal på fredagsmorgonen för att komma till Bettan o Sten där midsommar skulle firas. Emelie och Emil var redan där =)

Det var ju första gången Jett åkte tåg och han kunde inte skött sig bättre. Det var smockfullt och vi hade fått plats in mot fönstret med en väldigt stor människa brevid oss. Lara tog plats under sätet och kopplade av totalt, hon är helt fantastisk att ha med sig. Så enkel och lättsam, man behöver inte tänka alls. Att hon sedan sträckte ut sig ordentligt sådär med bakbenen som hon brukar göra, gjorde att några av passagerarna fick sig ett gott skratt =)

Jett blandade att sova eller titta ut genom fönstret i min famn!
Väl framme hos Bettan och Sten möttes vi att ett gäng hundar och en ! Get!  Ja ni läste rätt, en get vid namn Lilleman som inte var så gammal. Men han var helskön och en aningen konstig =P Betedde sig som en hund och var liksom som en i gänget. Ville hoppa upp i knät och lägga sig där, följde en vart man än gick, ville äta jordgubbar med oss och ville mer än gärna in i huset. När inte riktigt fick sin vilja igenom blev han väldigt ledsen vilket hördes klart o tydligt. Helknasigt!

Hundarna reagerade inte direkt något de heller, tills på lördagen. Då fick Lara upp ögonen för Lilleman och började valla ordentligt. Jobbigt när ja inte har något ”tack det räcker” kommando på henne… hehe riktigt skoj att se faktiskt, men hon var helt slut när vi sen kom hem kan jag lova.

Jett har då också minglat runt bland massvis av folk, hundar o andra djur. Han har skött sig alldeles strålande och jag är så stolt över honom. Mingeldam nummer ett är dock Lara fortfarande som jag tror satt i varje människoknä som fanns =P

Categories: Jett, Lara, övrigt

Jett 11 veckor, Lara tid hos ortoped

Tiden rinner iväg och min favoritkille är nu 11 veckor gammal. Har en vikt på 7,3kg och är verkligen hur go som helst.
Vi har påbörjat lite lätt träning, men verkligen inget avancerat. Det känns som om jag redan känner honom utan och innan och han slutar aldrig förvåna mig över hur otroligt cool han är. Åh vad jag älskar den här lilla varelsen. Det känns bara så rätt.

Den lilla träning vi påbörjat är lite fotingångar, namninlärning, omvänt lockande och ligg. Det är inget han KAN, utan vi har bara testat lite. Å så leker vi och pussas hela tiden =)

Han och Lara känns som om de trivs ihop, Lara är duktig på att säga till honom när han är dryg, vilket jag tycker hon ska göra. Han är ju inte direkt blyg, utan har de bägge fått ett tuggben så släpper han gärna sitt och ställer sig framför Lara och är på väg att sno hennes. Ibland får jag till och med gå in och hjälpa snälla Lara =) De brukar ha lite bus på mattan och leker så fint ihop.

Angående Lara så har träningen fått vila, hon fick vara lite visningshund på kursavslutningen i måndags. Helt galet taggad hon var, det stod en ruta på plan och hon for dit och ställde sig. Gölleungen =) Inte lätt när man inte mår 100%. Men nu har jag bokat tid hos duktiga Lennart Sjöström på Strömsholm, fick dock en tid om 4 veckor, men jag hoppas av hela mitt hjärta att han kan få reda på vad som är fel. Hon blir så ledsen att hon inte får träna. Lite små saker fifflar vi på här hemma, som att lära in fot fast på höger sida. Sitta fot (på rätt sida) med bibehållen kontakt trots störningar o liknande. Sån där träning som är jätte nyttig, men inte alls lika rolig =)

Här kommer en bild 11 veckorsgrabben till ära.

Categories: Bilder, Jett, Lara, Träning

SM Agility & Lydnad

Har varit i helgen och vi har självklart varit där och hejat fram våra egna Knivsta ekipage!
Det är så sjukt inspirerande och fantastiskt att se SM. Man känner nervositeten, spänningen och ser grymma ekipage.

Vädret hade ju kunnat vara bättre, lördagen bjöd faktiskt på härligt solsken men söndagen bjöd endast på regn, regn, regn och åter regn. Och glömmer man regnbyxor och paraply så är det en riktig nitlott. Vi satt på våra stolar och blev totalt genomblöta. När vi var så genomblöta och kalla for vi snabbt till Kista Centrum för att inhandla paraply och se till att byxorna framförallt torkade upp lite. Det hjälpte =) Sen parkerade vi oss vid largebanan och satt där fastfrusna med våra paraplyer och väntade på att de skulle börja. Tror vi satt där en 45 minuter minst innan banan började =P Nördar? Ja vi vet =)

Largeklassen där Knivstas egna Malin Elfström deltog i med 3 hundar, bjöd på otroligt spännande final. Swift låg bra till och Nick ännu bättre, en ledning från lördagen. I toppen från lördagen hittade vi också fantastiska Jenny Damm med både Ina och Elvis. Det var en fälla balansbom-tunnel som svepte många ekipage. Klarade man den, så var det efter tunnelutgången som också var en fälla –  många ville ta slalomet och inte muren en bit fram. Tyvärr fick Malin 3 disk, men bjöd på en härlig uppvisning. Jenny Damm o Ina vann guldet så vi säger jätte Grattis! =)

Hem kom vi sen blöta o kalla. Soffan, varma kläder och inrullad i ett gäng filtar avslutades kvällen framför en film, med ett leende på läpparna.

Jag kan inte rå för att tänka, om några år kanske vi står där och tävlar. Hör knivstahejaklacken på startlinjen, stor publik och grymma ekipage bland startlistorna. Det som också skulle vara grymt roligt, är om jag och Lara skulle ta oss till lydnadsSM. Ekipagen vi såg var duktiga, men under kvalet så kändes det verkligen som att – det här skulle Lara klara precis lika bra. Först ska vi se till att rätta till vad som är fel, sen jäklarns ska vi träna o tävla =) Åh vad jag längtar!

Just det, träffade Dee på tävlingen i lördags. Kan säga att jag var otroligt nervös inför det mötet. Har haft panik hela veckan, för det är inte alls längesedan hon flyttade i från mig. Jag vet att hon har det bra, men det kändes alldeles för tidigt att behöva träffa henne igen. När jag sen såg henne så ville jag inte först gå fram, men Emelie ville hälsa, så jag följde med. Hon var precis lika sprallig och glad som innan =) Men på något sätt kändes det som att hon inte var min hund längre. En märklig känsla som jag inte riktigt kan beskriva. Men det ser jag som ett tecken att jag gjort precis rätt val. Fortfarande önskar jag dem lycka till, även fast jag saknar henne ibland…

Categories: Dee, Tävling