Category : Dee

Min prinsessa Dee!

Min dröm, min längtan, mitt hopp om en helt frisk, asgrym och underbar träningskamrat och ännu en bästa vän tog slut idag.
Dee har fått flytta till en jätte trevlig kvinna och hennes familj på Gotland för att se om hon passar bättre där än hemma hos mig.

Nu undrar såklart alla VARFÖR?

De som känner mig vet vilken resa jag och Dee gjort. Hur jag längtat efter en border collie, hur otroligt glad jag blev när Eva ringde och sa att det finns en valp till mig. Jag var och hälsade på valparna flera gånger från att de var 3v gamla. Dee blev min favorit från början och det visade sig att just hon skulle få följa med mig hem. Jag var världens lyckligaste!

Redan som unghund började hon visa vissa egenskaper och beteenden som jag inte tidigare varit med om. Det var en tuff period och jag var nära på att ge upp ett antal gånger.. Sen blev det bättre och jag fick hopp på nytt. Dock hade jag en känsla som sa att vi inte riktigt litade på varandra till 100%. Jag litade inte alls på henne så som jag litar på Lara, kände inte alls samma kontakt. Men jag hoppades att det skulle komma, jag hoppades hela tiden….

Dee är en väldigt mjuk och känslig individ, en tjej som är rätt osäker på sin omgivning. I mitt liv måste man klara av att byta miljö ganska ofta, hänga med till släkt och vänner och det såg jag på Dee att det var jobbigt. Inte alltid, men oftast.
Men så hände en grej och jag rasade samman, jag kände att nu räckte det. Både för hennes skull och min skull.
Vet inte hur många tårar jag fällt pga Dee, på grund av att jag inte vetat hur jag ska göra, varför hon beter sig som hon gör, varför detta drabbar mig och att se Dee må så dåligt. Gud, hennes blick säger allt, bara man tittar in i hennes ögon så berättar de en hel berättelse. En berättelse som kan vara jätte lycklig om hon får springa, leka med Lara sin allra bästa vän, springa på ängen i 360 blås eller få träna agility som blev en favorit. Det kunde också vara berättelser om hur jobbigt hon mådde, hur svårt hon har att bete sig, hur ledsen hon var när jag var ledsen.. Lilla hjärtat, jag kan inte sluta gråta när jag tänker på dig…

Men jag vet att detta beslut var bäst för oss båda. Jag hoppas av hela mitt hjärta att hon kommer få det bra, att hon kommer vara lycklig och få leva det liv hon förtjänar.. Trots att vi hade svårt att hitta varandra, så hade vi en speciell kontakt. En kärlek till varandra trots att vi båda mådde dåligt ett flertal gånger tillsammans..
Jag kommer sakna se henne springa allt hon kan, studsa med sin kotte som hon hittar på promenaden, göra sina galna snurrar som var det första trix hon lärde sig. =) Speciellt kommer jag sakna den värme hon gav om natten, liggandes tätt tätt intill mig, raklång och tog all plats i sängen. Känna tassarna trycka i ryggen när hon tar för sig.

Åh älskade Dee, tårarna slutar aldrig rinna. Men en dag hoppas jag att jag istället ler, ler för att Dee har det underbart. Ler för att jag fick chansen att få lära känna henne och såklart för att hon gav mig enormt mycket kunskap.

Tack alla som stöttat mig under detta, ni är helt fantastiska! Helt, helt underbara människor! Jag är så lycklig som är omringad av er alla. TACK!

Categories: Dee

Smygtävling i Enköping.

Ingen visste om det, att jag hade efteranmält Lara till lydnads trean den 27 maj. Jag fick inte plats på en gång utan de skulle höra av sig. Och när Lara då blev halt i måndags, så tänkte jag att, äh skiter väl i tävlingen då. Men så blev hon bra och de ringde i torsdags och sa att jag fått plats. Jag hade inte tränat något alls, men Lara haltade inte, så jag tyckte att vi kunde köra =)

Betygen var ju klockrena, men tyvärr två nollor vilket gjorde att vi tappade 70 poäng!! Annars sitter 1a priset där.

Sittande i grupp – 10p
Platsliggning – 10p (Äntligen låg hon)

Fritt följ – 9,5p backar snett. (Mitt bästa betyg någonsin, men domaren måste vara döv, för hon gnällde genom hela programmet…)
Sättande – 0p sitter ej (här kändes det som att hon satt, men jag tror att jag vred mig lite och ville tjyvkika, vilket gjorde att hon blev osäker och följde efter mig igen)
Inkallning med stå & Ligg – 9p Steg (Hon tog många steg och jag är kass på att ställa i rätt tid)
Sändande til rutan – 9p startskall (hon gick också in från fel sida, men de drog de inte för)
Apportering o hopp – 9p morr (de berömda kampmorret och lek vid apporten, snäll domare)
Metall apport – 8,5p morr (den är ju lättare så här leker hon ännu mer och såklart låter)
Vittring – 0p tar fel (attans, hon hade nog inte hjärnan med och smakade på flera innan hon bara tog en och kom in, fel såklart)
Fjärr 7p dk (sist hade hon ju så svårt o sätta sig, denna gången klarade hon det, men jag fick göra dk på ställandet. Hon flyttade fram  nån halvmeter också, ajaj)

Så totalt 222p och ett tredjepris. Men jag känner mig riktigt nöjd. Nu vet jag precis vad vi ska träna på och hoppas kamma hem förstapriset på hemmatävlingen. Men med Lara kan det antingen gå toppen eller botten. Man vet aldrig =P

Categories: Lara, Tävling

Lara halt =(

I går kväll när vi skulle ut och kvällsrasta kommer Lara från sovrummet gåendes på 3 ben. Totalt blockhalt på vänster bak.. Det enda som ekade i mitt huvud var ”fan, fan, fan, nu är det kört”. Men jag klämde o kände och hittade inte direkt något. Tog henne i koppel på kissrundan och då började hon stöda på benet och gick helt OK.

Idag så syns det ingenting, men ibland när hon legat länge tycker jag mig se några orena steg. Hon får helt enkelt vila några dagar så håller vi tummarna att det inte är något allvarligt. Ser jag fortfarande hälta eller orena steg om 3 dagar så beställer jag tid hos Kjerstin och kollar upp. Just pga att hon haft problem med ryggen så pass länge, är jag lite extra orolig..

Categories: Lara

Debut lydnadstrean

Då har vi äntligen debuterat lydnadsklass 3. Detta skedde igår på Solna Sundbybergs BK, ett år efter senaste tävlingen (då apellklass), och över ett år sedan vi blev uppflyttade. Jäkla skador som satt käpparna i hjulet!

Men nu så är vi på G!

Så hur gick det då?
Ja för att vara en debut, ska jag väl erkänna att det faktiskt gick rätt bra. 3e pris på 213,5 poäng, men tilläggas ska att vi hade 2 nollor.

Sittande i grupp fixade hon galant.  10p
Platsliggningen hade hon rest sig och gått framåt, 0p.
Efter det var jag skitless, fan så surt, det enda momentet jag var 100% säker på att hon skulle klara. Jag var redo att åka hem, men efter lite peppande ord från Rose, så valde jag att tagga om och köra ett grymt lydnadspass på reste av momenten.

Fria följet, 7,5p. Hon lät sig igenom hela momentet både med gnäll, pip och morrningar. Lite väl taggad alltså, pga det så gick hon rätt långt fram i positionen också. Tror jag lekte upp henne lite väl mkt innan momentet. Kändes som att jag skrattade inombords hela tiden. Knäppa hund =P
Sättande under gång, 9p. Ngt långsamt fick jag som kommentar. Jag är nog lite osäker själv på momentet och litar inte riktigt på att hon sätter sig.
Inkallning m ställande, o läggande, 8p. Hon laddade som en tok och det tog lång tid innan hon fick till sina stopp.
Rutan 10p. JAAAA!  Det hemska momentet jag haft mardrömmar om. Ibland kan hon inte alls, men nu jäklar satt det. Fan så snyggt! Dock satte hon sig ganska snabbt efter att jag sagt stå, men jag var snabb att lägga henne, så tror att domaren missade det. Syns tydligt på filmen.
Hopp-apport 8,5p. Hon leker såklart och ljudar vid gripandet, var på väg att inte hoppa tillbaka, men rättade upp sig själv. Duktig Lara!
Metallapportering 9,5. Även där lite kamp vid gripandet.
Vittringen 5p. Hon gick ut i en jäklarns fart, började leta, grep en men såg jäkligt skamsen ut, släppte den och började leta på nytt. Griper med ett jäkla tag och kommer in. RÄTT!
Fjärr 0p. Skithund visste tydligen inte vad SITT var längre. Annars gjorde hon skifterna grymt snyggt!

Totalt kändes hon som en riktig energiråtta =) Riktigt roligt. Några små missar som jag vet att hon kan. Känns verkligen som att ett 1a pris inte är långt bort. Gör hon grejerna så ska det inte vara några problem. Och får vi bort ljuden i fria följet, som vi faktiskt inte haft på jätte länge under träning. Men nu lekte jag igång henne lite, därför kom de tillbaka. Men där kan vi plocka flera poäng, hon kan gå så jäkla snyggt!

Film kommer inom kort!

Categories: Lara, Tävling

Agilitysöndag

Hela dagen har jag suttit framför TVn för att följa landslagsuttagningen i Agility. Kopplade in datorn till tvn, så vi fick storbild =) Jätte smidigt!

Alltid lika spännande och ännu mer roligt är att det att se när vi har Knivsta ekipage med =)

Ett Extra stort grattis till Malin Elfström som totalt kom 2a med sin unga begåvning Nick och 6a med härliga Swift. Nu hoppas vi att det blir ännu en Knivsta fanclub-VM resa till Frankrike =)

 

Categories: övrigt