valborgsträning

Hundarna har fått roa sig med lite träning under förmiddagen på KBK.

Lara fick två olika personer som kommenderade vid inkallningen och hon skötte det bra. Låg stilla. Det jag blev lite chockad över var att hon satte sig två gånger när jag lämnade henne, det har hon inte gjort tidigare. Men då kom jag på att jag glömt göra den rutin jag börjat med inför inkallningen. När jag sedan ändrade och gjorde den, ja då låg hon som gjutet!

Vittringen gjorde vi ännu svårare idag och den ser verkligen kanonbra ut. Så skönt att få ordning på det momentet.
Fjärren även den utvecklas nu i rätt riktning efter mina små träningsförändringar.

Dee hon fick träna lite allt möjligt och var sprallig och glad idag. Både ställande o läggande börjar se ut som något vettigt.  Hon fick testa att springa efter metall och den vanliga apporten och drog iväg som en dåre och hämtade grejerna. Som om hon inte gjort någonting annat!

Nu när hundarna är tränade så ska nog jag börja fira valborg lite. Vad som sker är ännu inte bestämt, blir nog lugn kväll med Rosemarie och Emelie =)

Categories: Dee, Lara, Lydnad

Hinderfix & agilitynyp

Då har man gått i skolan till 12 och sedan hunnit städa och fixa agilityplanen på klubben. Idag var det nämligen hinderfix och vi var några tappra själar som samlades och började göra det fint. Vi hann en hel del och det är alltid lika skönt att rensa upp lite saker och såklart se till att hindren är hela och snygga.

Efteråt fick Dee träna lite slalom och Rosemarie fick agera belöningsstolpe och dragning framåt. Just idag kändes det inge vidare. Tycker inte vi kommer framåt, för helt plötsligt har hon stort fokus på mig och det dök bara upp sådär i tisdags. Hon har inte tidigare varit på detta viset. Sen blir hon så frustrerad också när det blir fel o egentligen är ju det bra, för då borde ju hjärnan börja arbeta lite. Men hon går gärna på mig när hon börjar skälla o nyper mig antingen i benet eller armen. Det är inte heller något hon gjort tidigare, men idag nöp hon till ordentligt och ont som F*N gör det!

Tråkigt, men jag har ju tidigare inte velat säga till henne för jag är rädd att hon går ner sig och vill inte mera. Men idag sa jag till lite grann men kände sen hur irriterad jag blev och valde att avsluta.

Tydligen kan man inte alltid lyckas =(

Categories: agility, Dee, övrigt

Morgonpromenad

Mysig morgonpromenad innan jag drar vidare till skolan :) hundarna hämtar pappa upp så de är verkligen inte synd om dem :)

20110428-075322.jpg

Categories: Dee, Lara, övrigt

Härliga onsdag

Försökte lägga upp två filmer via telefonen på Dee i förra inlägget, men jag själv kan inte se dem via datorn. Hoppas ni kan =)

Har varit en trevlig hunddag som avlsutades med några timmars häng på klubben.

Lara fick köra igenom hela lydnad klass 3 som uppdelades i omgångar. Valde alltså att bara länka ihop 3 moment i taget ungefär.
Hon gick överlag kanonbra! Vittringen såg helt fantasisk ut. Trodde aldrig vi skulle få till det momentet, men med planerade träningar så har det gett suveränt resultat.

Kommendering vid inkallning är fortfarande svår om det är någon ny som pratar. Så det behöver vi träna massvis på.
Dee fick några lydnadsövningar och är bara hur söt som helst. Vi tar det sakta men säkert och har framförallt superskoj!
Lite slalom och kontaktfältsträning med hjälp av Emelie hann vi med också. Även där syns framsteg från igår.

Nu har jag två trötta damer här hemma och en otroligt nöjd matte =)

Categories: agility, Dee, Lara, Lydnad

Dee tränar lydnad

Dee är så gullig när man tränar med henne :) riktig sötmössa!

Categories: Dee, Film, Lydnad