Agilityträning

Idag träffade vi Emelie och Anki på KBK för lite agilityträning. Eftersom jag legat sjuk ett antal veckor, har jag tyvärr missat 2 stycken Malinkurser. Så här skulle jag få min genomgång av de senaste övningarna.

Vi började med lite slalom 2×2 där vi just nu ligger i stadiet med två portar som är en bit ifrån varnadra men vinklade i kl 14 o 20.
Dee verkade som om hon svävade på rosa moln o hoppade på hit o dit, studsade lite här o snurrade lite där. Inte helt med i koncentrationen alltså, så vi tog bort en port och testade bara att köra så. Vi fick till några lyckade och satte till den andra igen. Hon fortsatte som en nykär tonåring och ville mest av allt ha sin ursöta nya leksak en badgroda som man har i badkaret ;)

Vi fick till några få lyckade, men behöver helt klart mängd träning på det där om vi ska komma någonstans. Man undrar ju också om hon hade fått i sig något lyckopiller eller så sötungen. För sådär okoncentrerad har ja inte sett henne alls! Hihi

Efter slalomskolan så satte Emelie upp en box med övningar som vi fått från Malin. Det var inga som helst problem för Dee som är otroligt lättsvängd. Kändes skoj! Något vi fått i läxa, eller ja Dee fått i läxa av Malin är att ”hångla” hinder. Alltså få upp ett otroligt hindersug, så vi avslutade med det. Ett enkelt hinder stående och sedan vänta ut henne. Det tog inte lång tid innan hon kom på vad som var uppgiften och hoppade hejvilt både fram och tillbaka.

Roligt och vara igång känner jag! Nu måste jag lägga upp en plan så vi är klara för tävlingsbanorna i sommar. Den 4 maj är det magiska datumet när lillräkan blir 18 månader =)

Categories: agility, Dee

Sjuktider och snälla vänner

Ja här har det varit sjukstuga de senaste fyra veckorna. Inte hundarna då utan jag har legat med världens förkylning som utvecklade sig till lätt lunginflammation och öroninflammation.. Jätte skoj eller inte, men nu har det vänt  åt rätt håll och jag börjar bli frisk. =) Istället har jag nu fått så fruktansvärt ont i vänster sida vid revbenen.. Troligen ett resultat efter allt hostande.

Hundarna då? Jo de har fått en jätte vila, knappt några promenader och är nu mera grymt duktiga på att inte göra någonting än att sova sig igenom dagens timmar.. Tänk så snälla hundar jag har =)

Lite har de dock få göra tack vare mina snälla vänner Rose och Emelie. De har tagit hundarna på promenad så de fått springa av sig och Emelie har tagit med sig Dee på agilitykurs för Malin Elfström. Tänk sån lyx =)

Men nuså när de sjuka vänt mot de friska så ska vi sätta igång med träningen ordentligt. Jag har sett ut några lydnadstävlingar till Lara, får se om jag hinner klart för ett första pris. O Dee hon ska tränas i agility för en eventuell start i sommar. Hon blir ju faktiskt 18 månader den 4 maj =)

Den som lever får se vad som händer..
O bloggningen, den är ju som sagt inte den bästa. Min dator är segare än segast, så vi får se hur många inlägg vi får till…

Categories: agility, Dee, Lara, Lydnad, övrigt

Lydnadshelg

Trots min hosta o eländiga förkylning så har jag denna helg gått en lydnadskurs med Lara för Monika Henriksson. Hon är en helt fantastiskt kninna med oerhört mkt erfarenhet och ett grymt öga för att läsa både hund och förare.

Vi började fredagkvällen med lite teori och man sitter som förgjuten i sin stol och bara försöker ta åt sig allt hon säger. Det vart en föreläsning som innehöll otroligt många bra bitar. Vi pratade lite om hundens mentalitet, hur vitkigt det är att analysera sin egen hund och lära sig träna efter det. Vad det är vi belönar och hur vi belönar, samt att man ska lägga upp planer och ha en strategi inför varje träning för att nå sina mål. Det sistnämna är något jag är urkass på. Det ska det bli bättring på här efter.

Lördagen började det praktiska och Lara o jag var först ut. Monika ville se hur våran lek såg ut, så vi tog fram en kamptrasa och Lara sitter som en smäck i den på mitt ”ta den” efter ett ”tack” släpper hon och väntar på nästa direktiv.
Jag gillar ju hur Lara morrar o låter när hon kampar, jag drar gärna igång det lite extra genom en klapp i sidan. Detta var något Monika definitivt tyckte att jag kunde sluta med. =) Ljuden jag får i leken resulterar i ljud vid andra föremål också, som typ apportbocken. Så tipset vi fick var använda lång leksak och dra långa långsama drag fram och tillbaka. Bryt henne vid ruskning/ljud direkt. Det är jag som får behärska mig ;)

Fotgåendet såg helt OK ut, men eftersom jag har ljud där så började vi att jag gick 10 m sträckor flera stycken och vid varje gång jag sade ett ”fot” så fick jag vänta 5s innan jag började gå. Det gick snabbt att få ner aktivitetsnivån och hon hamnade i perfekt arbetsläge. Dock tappade hon lite position, men med en liten påminnelse om att det inte är rätt så fick vi till det fint. Så det ska inte bli några problem att få henne gå ett grymt fritt följ =) Något Monika också märkte är hur känslig Lara är på mina rörelser, så jag fick höra att poängen vi får i vårt fritt följ är helt upp till mig. Rör jag mig korrekt kommer Lara gå grymt, överarbetar jag svängarna exempelvis så får vi vårt straff =P

Vi gjorde en apportering som såg kalassnygg ut egentligen, om man inte vill ha det perfekt som mig =P Enkla tips såsom större apportbock för mindre tassaktivitet vid gripandet och ett lystringsord 1,5m innan hon griper så försvann också ljudet. Se hur enkelt det kan vara =)

Jag valde också att få tips på hur jag påbörjar ett saktagående inför brukset och få till ljudgivningen att hon ska sitta still. Bara små saker så kommer det inte vara några som helst problem.

Hon är underbar min Lara! Ger 120% alla gånger om. Love her!
TACK Monika för underbar kurs och Malin o Jenny som fixade detta. Nu ska jag vara snabb o se när nästa inbjudan kommer då Monika är uppe i Knivstatrakterna igen!

Categories: Lara, Lydnad

Lara 4 år!

Världens mest underbara hund LARA och hennes syster Lilja på 4a årsdagen! =) GRATTIS GRATTIS!!

Categories: Lara

Fullspäckad lördag

Lördagen den 5 mars innehöll en heldag med roliga aktiviteter.

Dagen började med att 0715 kom Rosemarie och hämtade upp mig för att ta oss mot Örebro och dagens agilitytävling. Rosemarie skulle tävla med sin Kellie och vi ville åka lite tidigare för att kunna hejja på våra KBKare som tävlade i largeklassen.

Väl på plats hann vi med att se Maria med Aston göra jätte fina lopp. Så otroligt synd på en enda liten rivning, annars hade pinnen suttit där.
Eva med Kellie gjorde ett suveränt lopp och tog sin första pinne i hoppklassen samt Therese med Oj som debuterade, hunden endast 18 månader och 1 dag. De gick som tåget och plockade även de en pinne i hoppklassen.

Jätte skoj med så duktiga klubbmedlemmar! GRATTIS alla =)

Rosemarie och Kellie var även de jätte duktiga, men tyvärr föll inte allt på plats så det vart två disk.

Stressande åkte vi från Örebro strax efter 16 för att skynda oss hem och hinna till årsfesten som började klockan 19.00. Vi var hemma lite efter 18.00 och kastade på oss lite fräschare kläder och smink och for vidare till 25 års jubileumet för Knivsta BK.
En jätte trevlig fest, men trevliga klubbkamrater, god mat och massa skratt och prat.

Något jätte skoj och väldigt överraskande var att med mig hem fick jag en vad kallar man det? en brons brosh för att jag varit aktiv och hjälpt till på klubben under ett antal år. Det tror jag det var om i alla fall, kommer inte riktigt ihåg längre =P Vart så chockad!  Men som sagt, jätte roligt att ens arbete belönas.

Categories: agility