Glädjande besked!

Igår var jag med Lara till Ultuna för en träff med Kjerstin samt tid för vattentrask igen.
Vi började med att Lara fick visa upp sig i skritt, trav, och en snabbare trav. Det såg helt OK ut! =)
Sedan började Kjerstin klämma o känna och mäta. Lara som tidigare visade ömmhet i vänster bakhas och tåleder, visade nu ingenting. Hon reagerade inte heller i handlederna, där smärtan började förut. Det enda vi märkte var att hon var lite öm i ryggen, som hon varit hela tiden egentligen. Men nu var det muskeln som ömmade. Och det kan likagärna ha varit så att hon spänt sig lite när hon gått pga halkan.

Så ”BARA” ryggen var det som ömmade vilket var så jäkla skönt! Vi fick i och med det börja träna lite lydnad igen!! =)=)=)=) SÅ GLAD! Jag skulle såklart undvika massa inkallningar och hopp, pga underlaget först och främst. Vi vill inte att hon ska halka och få någon inflammation i kroppen igen. Så koppelpromenader ska vi forsätta med också, men jag får ha henne lös om jag har henne under kommando. Alltså att hon inte rusar! =)

ÄNTLIGEN får vi börja träna igen jag och världens bästa Lara!
Känns helt underbart och det kommer bli SÅ roligt. Dock kommer jag ha allt i bakhuvudet, vill inte gå igenom allt detta igen. Så här ska det vara väldigt noga med uppvärmning och gå av vid varje träning. Undvika snabba hastiga rörelser så mycket jag kan.

TACK alla som hållit tummarna för oss. Än är det inte helt över, men vi är verkligen på god väg!

Categories: Lara

IKEA träning

Tack för alla fina ord om bilderna. För en gångs skull är jag nöjd med hur jag ser ut på bilderna. Hundarna blir ju alltid bra =)

Ikväll åkte jag med Emelie och Rosemarie till IKEA parkeringen (som har tak) i uppsala för att träna lite med hundarna.
Jag har ju egentligen satt ett lydnadsträningsförbud på Dee eftersom hon inte riktigt fixar den koncentrationen.
Men det kliade så dant i fingrarna och hon var ruskigt på. Kampade som en liten iller och sket fullständigt i alla bilar, röster, ljud o skrammel som var runt omkring oss.

Så jag och Dee lekte lite med kampen, körde ”gå runt” som vi fått göra på agilityträningen för Malin. IKEA hade jätte bra betongstolpar som passade perfekt för övningen. Och det gör hon ju jätte bra.
Vi fortsatte sedan med lite slalom mellan benen, snurra, fortsätter våran inlärning på spinn (snurra åt andra hållet) och sen kunde jag inte hålla mig. Det var lite fotposition som vi bara gjort jätte lite. Vi kör på det jag lärde mig från Monikakursen. Hon sitter vid min sida, jag säger ”FOT” hon blickar mot mig och jag kommer vid olika tidpunkter in med ett ”BRA” sedan efter varierad tid får hon Fri signal och kan ta sig godbid jag leverar bakifrån. Perfekt liten övning, som är enormt tydlig och exakt. Jag testade gå något steg fram och hon hände på jätte bra. KUL! =)

Vi körde en tävlingsmässig inkallning som var första gången jag gjort det med henne. Jag vill använda ett ”HIT” på tävling som inkallning och första gången hon hörde mig säga det var det som hon sa ”What?” =)
Men nu kom hon glatt och jag hjälpte henne med ingången.

Sedan för att fortsätta ha roligt balanserade vi på lite olika saker som fanns där. Hon fick åka lite paketvagn, en sådan där platt en som hon satt på. Samt gå i gallertrappor.

Bra miljöträning! Nu ligger hon helt avslagen i sovrummet och är nog väldigt nöjd.

Det jag mest är glad över att hon hela tiden var på och kampade glatt, gav aldrig upp och det fanns inte en tendens att hon skulle gå därifrån. Vi tränade faktiskt väldigt mycket och hade väldigt få pauser. LYCKLIG Theresé! = )

Categories: Dee, Lydnad, Träning

Ekipagebilder

Jag är ju nästan aldrig med på bilder själv med mina egna hundar. Så igår när det var sådant underbart väder tog jag med mig kameran och bad Emelie knäppa lite fina ekipagebilder på mig och mina hjärtan.

Så här fina vart bilderna!
Tack Emelie för hjälpen.


Categories: Bilder

Filmklipp

Ett litet klipp när jag o Dee försöker oss på ett blindbyte efter tunneln. Man ser hur jag måste tänka några hundradelar innan femöringen ramlar ner hur jag skulle göra =)

Tack Eva för filmningen.

Categories: agility, Dee

”fylletävling”

Det är inte riktigt som det låter, utan det handlar om att fylla de nya sandsäckarna som vi har köpt in för tunnlarna som skulle fyllas med sand. För att locka folk att komma hade vi en liten agilitytävling samtidigt där det var tre klasser. Öppenklass, klass 1 och Novisklass för de som är minst 12 månader.

Sandsäckarna fylldes på mindre än 15 minuter, så då kunde vi koncentrera oss på tävlingen och när allt var klart så smaskade vi i oss mumsiga semlor. MUMS! =)

I startlistorna för Novisklassen såg jag igår mitt och Dee´s namn och jag vet vem boven är som anmälde oss…
Så faktiskt, trots att jag och Dee inte tränat så pass mycket och max gjort 6 hinder efter varandra samt någon tunnel hit eller dit så valde jag att starta. Vad kunde hända liksom? Den största utmaninen är att dra mig själv ut på plan, tur att jag har massa folk omkring mig som släpar mig dit =)

Så hur gick det då? Nja jo, näe eller det gick ju bra faktiskt. Visst vi missade ett hinder här eller där, men herregud hur mkt har vi gjort tidigare? Hon är 14 månader och jag totalt nybörjare egentligen. Men andra loppet gick bra mycket bättre, så det tar sig verkligen. Hon blir säkrare om jag blir säkrare. Eva sa lite fyndiga tips ”ett hinder i taget”, varför tänkte inte jag så fiffigt? ;)

Jätte skoj var det i allafall och jag är helt säker på att det kommer bli jätte bra det här. Hon är häftig min lilla tös!
Hon var på, pigg o glad och gick inte ner sig alls trots att det var folk o hundar som tittade på. Kampade glatt och var precis sådär bra som jag vet att hon kan!

Nu ska vi ta tag i lite träning och så kanske debuterar vi på riktigt när hon nått 18 månaders ålder. =)

Categories: agility, Dee